A „Hotel Pécs” útba igazítja a városban

Egyszerű hotel szoba

Pécs, Magyarországon egy olyan város, amelyet érdemes felfedezni. Aki eljön, rendszerint több napra érkezik és szállás – hotel, apartman – után fog nézni. Nekik segítünk ezzel a bejegyzéssel.

Pécsett lenyűgöző műemlékek találhatóak, múzeumok és egyfajta egyedi hangulat. Néhány érdekes látnivaló és tevékenység a Mecsek ölén, Pécs városában:

  1. Zsolnay Kulturális Negyed: A hatalmas Zsolnay Kulturális Negyed a Zsolnay porcelángyár eredeti területén épült fel. Négy részre oszlik, és kézművesek, múzeumok, galériák és kávézók találhatók itt
  1. Mecset-templom, Dzsámi (Pasha Gazi Kassim Mecset): Ez a török hódoltság idejéből fennmaradt legnagyobb épület, amely ma az Óvárosi Plébániatemplomként szolgál. Impozáns és történelmi jelentőségű.
  1. Széchenyi tér: Pécs lejtős főtere, amelyet főként barokk épületek vesznek körül. Ideális hely a sétára és az emberek megfigyelésére. Északi végén található a Mecset-templom.
  1. Csontváry Múzeum: Itt láthatók a 19. századi szimbolista festő, Tivadar Kosztka Csontváry fő művei. A posztimpresszionizmus és az expresszionizmus elemei is megjelennek a műveiben.
  1. Victor Vasarely Múzeum: Az op art atyjának, Victor Vasarelynek a munkáit állítják ki itt. Szimmetrikus, nagyrészt absztrakt alkotások láthatók, okos megvilágítással kiegészítve.
  1. Modern Magyar Galéria: Ebben a galériában Magyarország művészetét 1850-től napjainkig mutatják be több emeleten. Az impresszionista festményektől a látványos modern alkotásokig terjed a paletta.

  2. Zsolnay Porcelán Múzeum: A 1853-ban Pécsen alapított porcelángyár több mint fél évszázadon át vezette az európai művészet és design élmezőnyét. Sok majolikatáblájuk és porcelánjuk volt világhírű.

  3. Pécs mediterrán hangulata, gazdag történelme és kulturális kincsei miatt egy kellemes és érdekes úti cél Magyarországon. Ha utazásra készül, mindenképpen vegye figyelembe Pécs lehetőségeit!

  4. Zsolnay Porcelán Múzeum: A 1853-ban Pécsen alapított porcelángyár több mint fél évszázadon át vezette az európai művészet és design élmezőnyét. Sok majolikatáblájuk és porcelánjuk volt világhírű1.

Pécs mediterrán hangulata, gazdag történelme és kulturális kincsei miatt egy kellemes és érdekes úti cél Magyarországon. Ha utazásra készül, mindenképpen vegye figyelembe Pécs lehetőségeit!

Ha szállást keres, itt talál néhány egyedi hotelt Pécsen:

Hotel Árkádia: Pécs négycsillagos szállodája, amely családias hangulatú, büféreggelivel, wellness szolgáltatásokkal és hétvégi akciókkal várja vendégeit.

Szent György Fogadó Hotel: A kétezer éves városban található, kastély kinézetű hotel-étterem, amely otthonos hangulatú szobákkal és minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal rendelkezik.

Makár Sport & Wellness: Hotel, sportcentrum, wellness központ – ráadásul mindezt egyben nyújtó szállás.

Valcsics Villa Panzió: A Mecsek oldalán található, gyönyörű panorámát nyújtó, családbarát panzió, amely televízióval felszerelt szobákat és közeli éttermet kínál vendégeinek.

Érdemes rápillantania: Hotel Pécs

***

Még Pécs. Írások a városról, hotel, étterem és mennyi minden más:

Szólj hozzá!