Az olcsó honlap drága lesz

Az olcsó szó sikeres hívószó, de jelen pillanatban…

Sok aprópénz

Amikor az egyik szakmai, keresőmarketing témájú blogomban közreadtam „A keresőoptimalizálás és az olcsó honlapok” c. posztomat, nem gondoltam, hogy akkora sikere lesz. Jöttek a webről a találatok, mintha nem is az olcsó honlap fogalmán akartam volna csorbítani, hanem magam kínálnám így, ilyen összefüggésben a honlapok gyártását!

Pedig abban a posztban azt mondtam el, hogy egy igazi honlap, amely a közönségnek, az érdeklődőknek, a fogyasztóknak szól – aligha nélkülözheti a keresőtábla helyzetének, sűrűségének, a konkurensek honlapjainak alapos elemzését, fabatkát sem ér az a honlap a keresőoptimalizálás alapjainak ismerete és gyakorlata nélkül.

És végül cinikus árajánlatot tettem az olcsó honlap ígéretével készült fércművek nagyon alacsony árú LETÖRLÉSÉRE!
Konkrétan: ismerősömnek, aki tízezerért vett komplettnek mondott webáruházat, hetykén odaszúrtam: tizenötezerért bármikor letörlöm!

Megéri az árát?

Mindez persze nem azt jelenti, hogy az olcsó honlap ellenében a drága honlap készítésében akarnék jeleskedni, csupán jelzem: a honlapok készítésekor nem az ár, hanem a honlap funkciója, egyedisége, a belső keresőoptimalizáltságra a képessége a valódi kiindulópont! Így fest, amikor teljes a szolgáltatásmarketing!

Márpedig az olcsó honlapot ígérők hirdetéseiben erről, azaz a honlap funkciójához mért árról, a konkurenciaelemzés áráról, a keresőoptimalizálás díjtételeiről árva mukk sincs, referenciákról meg pláne nincs szó! Csak arról, hogy olcsó!

A legolcsóbb, ha ingyen veszünk valamit – részletre 🙂

A legolcsóbb az, ami ingyen van – ilyet is be lehet szerezni. Valamivel drágább, amiért pénzt is kérnek, keveset, valamennyit. Hogy végül ez lesz a legdrágább – ez az egy, ami biztos!

Érdekes módon, az én ügyfeleim szeretnek a Google találati táblájának élvonalában lenni, keserves küzdelmet vívnak, hogy oda kerüljenek, mert tudják, hogy aki nincs a találati tábla észrevehető magasságában, az eltékozolta a honlapkészítésre fordított pénzét és kimarad a vásárlókért folytatott versenyből is.

 

A web is ugyanolyan terep, mint a “külvilági piac”: a semmiért csak semmit kapunk!

Persze, lehet, hogy már meg is van a honlap, és nem biztos, hogy le kell törölni, sokszor van mód a feljavítására is.
Ha igen, bízzuk ezt profira, aki a keresőmarketing szakértő ismereteivel, a szabályos SEO eszközökkel versenyképessé teheti a webegységet.

A poszt szerzője: Bognár László, keresőmarketing specialista

Szólj hozzá!