Az olcsó honlap drága lesz

Az olcsó szó sikeres hívószó, de jelen pillanatban…

Sok aprópénz

Amikor az egyik szakmai, keresőmarketing témájú blogomban közreadtam „A keresőoptimalizálás és az olcsó honlapok” c. posztomat, nem gondoltam, hogy akkora sikere lesz. Jöttek a webről a találatok, mintha nem is az olcsó honlap fogalmán akartam volna csorbítani, hanem magam kínálnám így, ilyen összefüggésben a honlapok gyártását!

Pedig abban a posztban azt mondtam el, hogy egy igazi honlap, amely a közönségnek, az érdeklődőknek, a fogyasztóknak szól – aligha nélkülözheti a keresőtábla helyzetének, sűrűségének, a konkurensek honlapjainak alapos elemzését, fabatkát sem ér az a honlap a keresőoptimalizálás alapjainak ismerete és gyakorlata nélkül.

És végül cinikus árajánlatot tettem az olcsó honlap ígéretével készült fércművek nagyon alacsony árú LETÖRLÉSÉRE!
Konkrétan: ismerősömnek, aki tízezerért vett komplettnek mondott webáruházat, hetykén odaszúrtam: tizenötezerért bármikor letörlöm!

Megéri az árát?

Mindez persze nem azt jelenti, hogy az olcsó honlap ellenében a drága honlap készítésében akarnék jeleskedni, csupán jelzem: a honlapok készítésekor nem az ár, hanem a honlap funkciója, egyedisége, a belső keresőoptimalizáltságra a képessége a valódi kiindulópont! Így fest, amikor teljes a szolgáltatásmarketing!

Márpedig az olcsó honlapot ígérők hirdetéseiben erről, azaz a honlap funkciójához mért árról, a konkurenciaelemzés áráról, a keresőoptimalizálás díjtételeiről árva mukk sincs, referenciákról meg pláne nincs szó! Csak arról, hogy olcsó!

A legolcsóbb, ha ingyen veszünk valamit – részletre 🙂

A legolcsóbb az, ami ingyen van – ilyet is be lehet szerezni. Valamivel drágább, amiért pénzt is kérnek, keveset, valamennyit. Hogy végül ez lesz a legdrágább – ez az egy, ami biztos!

Érdekes módon, az én ügyfeleim szeretnek a Google találati táblájának élvonalában lenni, keserves küzdelmet vívnak, hogy oda kerüljenek, mert tudják, hogy aki nincs a találati tábla észrevehető magasságában, az eltékozolta a honlapkészítésre fordított pénzét és kimarad a vásárlókért folytatott versenyből is.

A web is ugyanolyan terep, mint a “külvilági piac”: a semmiért csak semmit kapunk!

Persze, lehet, hogy már meg is van a honlap, és nem biztos, hogy le kell törölni, sokszor van mód a feljavítására is.
Ha igen, bízzuk ezt profira, aki a keresőmarketing szakértő ismereteivel, a szabályos SEO eszközökkel versenyképessé teheti a webegységet.

Milyen a jó honlap?

A jó honlapnak számos fontos ismérvet kell teljesítenie, amelyek közül néhány az alábbiak lehetnek:

  1. Használhatóság: A honlapnak könnyen használhatónak kell lennie, és a felhasználók számára gyorsan elérhetőnek kell lennie a keresett információkhoz. Az oldalaknak jól szervezettnek, könnyen navigálhatónak és érthetőnek kell lenniük.
  2. Megjelenés: A honlapnak vonzónak és professzionálisnak kell tűnnie, és a vállalkozás arculatához kell igazodnia. Az oldalaknak tiszta és átlátható elrendezésűnek kell lenniük, és a színeknek harmonikusnak kell lenniük.
  3. Tartalom: A honlap tartalmának hasznosnak és relevánsnak kell lennie a felhasználók számára. Az oldalaknak tartalmazniuk kell a vállalkozás szolgáltatásait, termékeit és a vállalkozásról szóló információkat, és jól szerkesztett, helyesírási és nyelvhelyességi hibáktól mentes szöveggel kell rendelkezniük.
  4. Mobilbarát: A honlapnak mobilbarátnak kell lennie, és a különböző méretű készülékeken is jól megjeleníthetőnek kell lennie. Az oldalaknak dinamikusan kell alkalmazkodniuk a képernyő méretéhez és felbontásához.
  5. Gyors betöltési idő: A honlapnak gyorsan kell betöltődnie, mivel a felhasználók egyre türelmetlenebbek az oldalak lassú betöltésével szemben. Az oldalaknak optimalizáltnak kell lenniük a betöltési sebesség növelése érdekében.
  6. Biztonság: A honlapnak biztonságosnak kell lennie, és védettnek kell lennie a kiberbűnözők támadásaival szemben. Az oldalaknak SSL tanúsítvánnyal kell rendelkezniük, és az adatvédelemnek kiemelt figyelmet kell kapnia.
  7. Keresőbarát: A honlapnak keresőbarátnak kell lennie, és a keresőmotorok számára könnyen értelmezhetőnek kell lennie. Az oldalaknak tartalmazniuk kell a megfelelő kulcsszavakat és metaadatokat, hogy a keresőmotorok hatékonyan indexelhessék az oldalakat.

Összefoglalva, a jó honlapnak az egyes felhasználói igényekre és célokra kell válaszolnia, és számos fontos ismérvnek kell megfelelnie, hogy vonzó és hatékony

***

A poszt szerzője: Bognár László, keresőmarketing specialista

Ajánlott oldal:
Honlapkészítés mini szakszótár, Netlexikon.hu

Szólj hozzá!