Csatornakamera – a duguláselhárítás endoszkópja

A kamera a fal mögött meglátta:
cső csövön nem maradt a falban

Csőkamera
A kamera a fal mögött meglátta: cső csövön nem maradt a falban

Sokféle szűk és nehezen hozzáférhető helyre kellene vagy egyenesen muszáj benéznie egyes szakterületek képviselőinek. Jelenleg mindannyian hallottunk már a szívkatéterezésről, a beteget kímélő endoszkópos műtétekről, vagy éppen egy motor vagy kandalló belsejének vizsgálatáról miniatűr kamerákkal.
A hivatásos duguláselhárító ugyancsak igénybe veszi az ilyesféle eszközök segítségét a lefolyók eltömítő szennyeződések elleni szakszerű munkájában.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy egyszerűbb vagy éppen egy professzionális csatornakamera?
A kézi kameráktól az önjáró berendezésekig széles a paletta.

Hogyan éri el a csőkamera a dugulás helyét?

A néhány milliméteres vagy centiméteres átmérőjű ellenőrző kamera egy hosszú és rugalmas csatlakozókábel végén ülve mutatja meg a lefolyótisztítást végző szerelőnek a csövek belsejét.
A hosszúság alapesetben néhány métert jelent, ám a belátható csőszakaszt hosszabbítókkal akár méterekkel megnövelhetjük. Persze az igazi profi berendezéssekkel több tíz méteres csőszakaszok is beláthatók és ezzel hozzájárulnak a tökéletes csatornatisztításhoz.

A háztartási csőrendszerek duguláselhárításához nincs szükség ilyesmire, de a nagyobb átmerőjű települési vagy ipari vezetékben alkalmazható, prémium kategóriás csőkameráknak is megvan a maguk terepe. Valamennyi eszköz segít abban, hogy lehetőleg bontás és az azzal járó drága helyreállítás költségei nélkül háríthassuk el a dugulást.

Hogy mire nem képes egy csőkamera?

A számítógéphez vagy okostelefonhoz is csatlakoztatható berendezések LED-ekkel gondoskodnak arról, hogy kezelőjük ne a vaksötétben tapogatózzon. Természetesen ehhez áramellátásra is szükség van, amiről újratölthető akkumulátorokkal gondoskodnak a gyártók. A miniatűr masinák által készített álló- vagy videókép felbontása, látószöge, fókusztávolsága, memóriakártyán való rögzíthetősége eszközönként változik, de valamennyi hozzájárul a profi duguláselhárítás mintaszerű elvégzéséhez.

Házilagos duguláselhárítás kamerával?

Bár egyes csőkamerák viszonylag olcsón beszerezhetők, lakóházunk vagy lakásunk duguláselhárításához mégsem érdemes házilag végeznünk a feltáró munkát. A Világi duguláselhárítás sok eldugult csövet látott, tapasztalt szakemberei a célnak megfelelő, korszerű csőkamerákkal végzik ezt a munkát, akár Budapest, Érd, Győr, Székesfehérvár, Tatabánya, Dunaújváros vagy a közeli települések lakója a bajba jutott polgár!
Nem beszélve a továbbiakról, hiszen a gondok feltérképezése után jön a hiba elhárítása, dokumentáció a biztosító részére és a fertőtlenítés.

A duguláselhárító vállalkozás számára a korszerű eszközök birtoklása versenyelőnyt jelent. Mert ezen a piacon – ősidők óta dúl a verseny. Ahogy mondani szoktuk, már a régi rómaiak is…, bár akkor kamera még jelen sem volt.

Még több információ a duguláselhárítás és a kamera kapcsolatáról:

Kamerás csatornavizsgálat
Duguláselhárítás: piaci verseny a köbön

“Csatornakamera – a duguláselhárítás endoszkópja” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Régóta figyelem a duguláselhárítás iparának szereplőit, működésük változásait.
    Hihetetlenül erős élményem, hogy úgy két évtizeddel ezelőtt egy blogomban összejöttek és megvitatták a pálya helyzetét, megvitatták a működés etikai szabályait, volt aki már akkor a korszerű gépeivel „dicsekedett” (WOMA, csatornakamera), volt, aki ISO minősítést szerzett.
    Tulajdonképpen nagyon rövid idő alatt bejárták az egykori céhek útját, csak nem évtizedek, hanem néhány hónap alatt.
    A duguláselhárítás együtt halad a korral. Ma már tényleg a csatornakamera a csúcs!

    Válasz

Szólj hozzá!