2017, augusztus 21 - hétfő,
Home » Tech » Vége a percdíjaknak, ingyen lehet telefonálni!

Vége a percdíjaknak, ingyen lehet telefonálni!

Az adatforgalommal járó szolgáltatások, mint a Skype és a Viber sok magyar család számára ismertek. Ezeknél állítólag nem csak minőségben lesz jobb a Magyar Telekom által beígért ingyen telefonálás. Vége a percdíjaknak?

Row of five friends using cellular phones smilingA Magyar Telekom eddig is vezetett be új technológiákat viszonylag röviddel a világpiaci megjelenésük után. Most azonban az anyacég, a DT leányvállalatai közül elsőként Magyarországon vezetik be az új egységesített telefonszolgáltatást, amely mobiltelefonon vagy bármilyen internetre csatlakozó eszközön használható lesz hang és videóhívásokra.

Persze a Whatsapp, a Viber, a Skype, a Facetime és a számtalan hasonló szolgáltatás már évek óta kínál ilyen lehetőséget. A Telekom abban ígér újat, hogy egyrészt saját hálózatán, SIM kártyától függetlenül bármilyen eszközön használhatjuk majd az új, Immmr névre keresztel szolgáltatást, másrészt azt, hogy ez nem terheli az adatforgalmi egyenleget.

A felhő alapon működő szolgáltatással az üzenetküldés és a nagy felbontású fotók küldése is megoldott, így viszont valóban fontos lehet, hogy nem a korlátozott mobilinternetes adatcsomagok terhére történik majd a kommunikáció. A szolgáltatással a telefonszám és a SIM kártya elválik egymástól, így lesz lehetséges, hogy az Immmr-be felvitt számokat böngészőből is ingyenesen lehet majd hívni, és ezt azok is ingyenes tehetik majd, akik nem is regisztrálnak a szolgáltatásra. A felhasználók ráadásul a saját fiókjukhoz több telefonszámot, akár ötöt is rendelhetnek. Így akár lehet kifejezetten hivatalos ügyekre szánt elérhetőségük, és egy másik a családi kapcsolattartásra. Az új Immmr állítólag még idén elindul Magyarországon.

Check Also

Bioszámítógépet alkottak

“Élő, lélegző szuperszámítógépként” harangozták be a McGill University legújabb találmányát: az emberi sejtek energiacelláival működő …

Új face gombok… Láttad már?

Ugyan most sincs „Nem tetszik”, de öt új gomb már elérhető Magyarországon is. Sokáig vacakolt …

Vélemény, hozzászólás?