2017, augusztus 20 - vasárnap,
Home » Külföld » Üzent Merkel

Üzent Merkel

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik legerősebb gazdasági térsége marad – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a német szövetségi törvényhozás alsóházában (Bundestag).

A kancellár a brit uniós tagság megszüntetéséről (Brexit) szóló szombati uniós csúcson képviselendő német álláspontot a szövetségi parlamentben ismertető beszédében kiemelte, hogy Nagy-Britannia távozása után tovább kell erősíteni az EU-t.

Az európai integráció “egyedülálló sikertörténet”, amelyet a Brexit után megmaradó 27 tagállamnak együtt “tovább kell írnia” – mondta. (Kezd tényleg bedurvulni az EU.)

A huszonhetek a Brexitről döntő tavalyi népszavazás óta jól teljesítettek, mindenki tartotta magát ahhoz a megállapodáshoz, hogy csak együtt és csak a brit távozási szándék hivatalos bejelentése után lehet tárgyalni Londonnal, és “nagy egyetértésben” alakították ki a tárgyalási stratégiát, így a szombati brüsszeli csúcs “az egység erőteljes demonstrációja” lesz – emelte ki a német kancellár.

A huszonhetek fair és konstruktív tárgyalásra törekednek, és ugyanezt várják a brit féltől – tette hozzá.

Check Also

Kanada: feltétel nélküli ingyenlóvé

Három éves kísérleti időszak következik a kanadai Ontario tartomány néhány körzetében. Ennyi ideig kapnak majd …

Az ukrán külügyminiszter elítéli a magyar zászló megrongálását

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter határozottan elítéli a Beregszász határában felállított magyar zászló megrongálását, és azt …

Vélemény, hozzászólás?