2017, augusztus 20 - vasárnap,
Home » Sport » F1 » Susie Wolff felhagy a versenyzéssel

Susie Wolff felhagy a versenyzéssel

A Williams F1 Team hivatalos tesztversenyzője az év végén szögre akasztja bukósisakját és felhagy a versenyzéssel. Toto Wolf felesége évek óta nem szerepel aktívan, a Williamsnek segített a háttérben és pár szabadedzésen kapott lehetőséget.

British GP Thursday 03/07/14Susie 2012 áprilisában lett a csapat fejlesztőversenyzője, részt vett hivatalos tesztnapokon, egyenes vonalú teszteken, és pár versenyhétvégén beülhetett az aktuális gépbe az első edzéseken. Így vett részt az FW35, FW36 és FW37 fejlesztésében. A 32 éves Wolff a brit Formula Renault-ban és Brit Formula 3-ban kezdte pályafutását, majd jött a DTM a Mercedesszel, de a dobogóra csak az első sorozatban sikerült felállnia.

A Williamshez akkor került, amikor férje, Toto is aktívan részt vett a csapatvezetésben részvényesként, és az utóbbi években kapott egyre nagyobb szerepet Grove-ban. Idén is ott lesz a Race of Championson.

Wolff megköszönte a lehetőséget a Williamsnek, mely végül lehetővé tette, hogy valóra váljon az álma és vezethetett egy F1-gépet. Hangsúlyozta, remek volt a csapatnál dolgozni, pályán és azon kívül egyaránt. „Most lezárom ezt a fejezetet, és várom a jövőbeni kihívásokat”- jegyezte meg.

Check Also

Január végén érkezik a 2015-ös Ferrari

Maurizio Arrivabene tegnap elárulta, jövőre is csak internetes bemutatót fognak tartani, ahogy tették azt az …

Bajban a Mercedes

A legfrissebb hírek szerint a Mercedes is elveszít egy nagy nevet a Forma-1-ben, aki a …

Vélemény, hozzászólás?