2017, augusztus 21 - hétfő,
Home » Külföld » Sorosbérencek már szerbiában is tüntetnek

Sorosbérencek már szerbiában is tüntetnek

Alig, hogy megválasztották Aleksandar Vucicot, ezrek vonultak az utcára, ismerős rigmusokkal és kommunista jelképekkel.

A héten eddig mindennap több ezren vonultak utcára Szerbiában, Aleksandar Vucic ellen tüntetni. A tömeg zömét egyetemisták alkotják, több forrás szerint is Soros György szervezetei állhatnak a megmozdulások mögött.

A demonstrálók tolvajnak nevezték az elnököt, aki szerintük a média befolyásolásával ellopta a szavazatokat. A tüntetők közül sokan sípoltak, vuvuzelákat használtak, fasisztáztak, és megjelentek a különböző szélsőbaloldali jelképek is, mint például egy Che Guevara arcképével ellátott zászló.

Állítólag spontán szerveződött a tüntetés, a Facebookon. Ismerősen hangzik ez is, mint ahogy az is, hogy az elnököt a tüntetők diktátornak tartják.
A szerb Informer című lap szerint a tüntetők mögött Soros György áll, erről írt több macedón portál is. A balkáni országban tudják, miről beszélnek, hasonló dolgok játszódtak le ott is.

A forgatókönyv is ismerős, általában így zajlanak le azok a megmozdulások, amik ilyen-olyan módon Soroshoz és a nemzetközi liberalizmushoz kapcsolódnak. Az utóbbi idők legemlékezetesebb hasonló bulija Trump ellen volt, ott persze nagyobb méretben és szélsőségesebben, de nehéz nem észrevenni a párhuzamokat.

Check Also

Üzent Merkel

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik …

Kanada: feltétel nélküli ingyenlóvé

Három éves kísérleti időszak következik a kanadai Ontario tartomány néhány körzetében. Ennyi ideig kapnak majd …

Vélemény, hozzászólás?