2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » Összefogás Horváth Tamás gyógyulásáért

Összefogás Horváth Tamás gyógyulásáért

A Kaposvári Rákóczi FC súlyos műtét után lábadozó tehetsége, Horváth Tamás megsegítésére rendeztek futballgálát a somogyi zöld-fehérek stadionjában, ahol az összes néző egy hatalmas szívként működve szurkolt Tominak, hogy mihamarabb felépüljön.

tamásVasárnap kivételesen jóval többen özönlöttek be a Rákóczi Stadion bejáratán mint ahogy azt általában megszokhattuk. A lelátó széksorai közt és a pálya körül szaladgáló Mézga Pek-Snack Focisuli kis növendékei még a kezdés előtt családias hangulatot varázsoltak, s büszkén viselték az egyesületi pólójukat hátukon egy pandamacival és a „Gyógyulj meg Tomika!” felirattal. Mielőtt elkezdődött a 2×20 perces mérkőzés, Kaposvár országgyűlési képviselője, a Somogy Megye Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila köszöntötte a jótékonysági tornára eljötteket, valamint Tamást, aki csillogó szemekkel nézte végig a számára megrendezett gálát.

„Vannak ügyek melyeket érdemes támogatni, de vannak ügyek melyeket muszáj. – kezdte szívhez szóló beszédét Gelencsér Attila. Azért jöttünk hogy hitet adjunk Tamásnak. Nincs más feladata minthogy egészségesen kerüljön ki ebből a betegségből. Kívánjuk, hogy sok örömet leljen és adjon még ezen a pályán.”

A kezdőrúgást Kaposvár polgármestere, Szita Károly végezte el, majd kezdődhetett az első játékrész az Országgyűlés és a Színész válogatott közt, később pedig az Olimpikonok válogatottja is csatlakozott. „Hajrá magyarok! Hajrá Tomi!” – kiáltották a játékosok akik nagy lelkesedéssel rúgták a labdát a kezdő sípszó után. Némelyik cselüket még az élvonalbeli labdarúgók is megirigyelhették volna, a gólokkal együtt melyek kifejezetten szépnek és kivédhetetlennek bizonyultak. Persze sok kihagyott helyzetet is láthattunk, de a szurkolók kedv ettől még egy kicsit sem ment el, állandó tapssal buzdították a csapatokat, miközben az idős urak a régi idők futballjáról és a Kaposvári Rákóczi FC kezdő éveiről beszéltek.

Az első félidő 1:1-es állással ért véget, a végeredmény sem változott a döntetlen szempontjából, csak ezúttal kettő-kettő találat villogott mindkét együttesnél. Míg a játékosok a kispadnál pihentek addig a fiatal labdarúgó növendékek dedikált mezeket mutattak be a nézőknek. Köztük volt Böde Dánielé, Gosztonyi Andrásé, Balajcza Szabolcsé, Kántor Sándoré, Horváth Tamásé valamint Győri László által felajánlott Barcelona ereklye amit Hriszto Sztoicskov írt alá. Az értékes mezekért és a Magyar Labdarúgó Szövetség Nike labdájáért illetve Utasi Csaba a Kaposvári Rákóczi egykori kapusának kesztyűjéért szeptember végéig lehet licitálni.

A rengeteg felajánlás és támogatás mellett leírhatatlan mennyiségű szeretetet kapott Tomi, aminek segítségével 1 percre a színész válogatott tagjaként játszhatott a pályán.

„Ez Tominak egy nagyon nagy siker, és remélhetőleg teljesen felépül a betegségből. Azért szerveztük ezt a jótékonysági rendezvényt, mert a rehabilitáció bizony nagyon sok pénzbe kerül. Örülök, hogy ennyi ember eljött.”

– fogalmazott az ötletgazda, a Mézga Pek-Snack Focisuli vezetője, Horváth János.

Az az egyetlen egy perc mindenki számára a legcsodásabb és a legmeghatóbb volt az egész futballgála során. Akkor mutatkozott meg igazából hogy Tomi hihetetlen nagy akarattal és erővel küzd azért hogy ismét pályára léphessen, kezdésnek akár egy félidőre is.

„Hogy mikor fogok újra Rákóczi-mezt ölteni magamra? Remélem, minél előbb… A napokban már lenéztem a srácokhoz az egyik edzésre. Amúgy meg a foci csupán másodlagos: az egészségnél nem lehet fontosabb. Szerencse a balszerencsében, hogy időben észrevettük a bajt. Az égvilágon semmi jele nem volt, hogy valami nagyon nincs rendben nálam. Elmentünk paintballozni, s az egyik lövedék véletlenül eltalálta a fejemet. Utána vette észre a testvérem, hogy azon az oldalon jóval nagyobb a pupillám. Egy ilyen szerencsétlen dolognak kellett megtörténnie ahhoz, hogy végre benőjön a fejem lágya, igazából is felnőtt legyek. Gyorsan megtanultam értékelni az életet.”

Elmondhatatlanul hálásak vagyunk neki hogy vasárnap folyamatosan mosolyogva velünk töltötte a jótékonysági mérkőzés pillanatait és biztosak vagyunk benne hogy Tamás gólokkal fog visszatérni miután az egészsége is megengedi s mi a mérkőzéseken is ugyanúgy fogjuk támogatni mint a műtétje után.

„Köszönöm szépen aki kijött tegnap a Rákóczi Stadionba, nagyon jól esett és nagyon aranyosak vagytok, remélem ti is jól éreztétek magatokat, mert nekem az eddigi legmosolygósabb napom volt! Köszönöm Janos Horvath MezgaBá-nak a szervezést nagyon jól éreztem magamat és természetesen a színész, parlament és olimpikon válogatottaknak is, nagyon jó fejek voltak velem!” (Horváth Tamás)

Kitartás Tomi, ha így küzdesz mint ahogy eddig nincs messze a cél, sőt ott van előtted csak pár lépcsőfokot kell megtenned ahhoz hogy egészségesen és játékra felkészülve a stadionba lépj s újra magadra húzzad a 10-es számú mezed. Sok erőt, egészséget és még több szeretetözönt kívánunk Neked!

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?