2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Külföld » Vulkán ijesztegeti Tokió lakóit

Vulkán ijesztegeti Tokió lakóit

Japán fokozta kedden a riadókészültséget a Tokió közelében fekvő Hakone vulkán kisebb kitörései miatt, és korlátozta a belépést a közeli népszerű idegenforgalmi helyekre.

Hakone vulkánA japán meteorológiai szolgálat keddi közlése szerint a Kanagava prefektúrában fekvő Hakone hegyen található vulkán hamut lövellt a magasba, és legalább tíz kisebb kitörés történt.

A japán fővárostól délkeletre fekvő Hakonén termálfürdő működik, a körzetet évente átlagosan 20 millió turista keresi fel. A termálforrások az utóbbi időben szokatlanul nagy mennyiségű gőzt képeztek.

A meteorológiai szolgálat azt tanácsolta, hogy az Ovakudani termálfürdő egy kilométeres körzetében evakuálják a lakosságot.

Japán a csendes-óceáni tűzgyűrű körzetében fekszik, ahol a föld alatti kőzetlemezek ütközései miatt gyakoriak a vulkánkitörések és a földrengések.

Az utóbbi időben a szigetországban fokozott szeizmikus aktivitást és kisebb vulkánkitöréseket észleltek, s ezek egyike miatt egy Japántól délre fekvő, aprócska sziget lakosságát evakuálni kellett.

Check Also

Üzent Merkel

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik …

Kanada: feltétel nélküli ingyenlóvé

Három éves kísérleti időszak következik a kanadai Ontario tartomány néhány körzetében. Ennyi ideig kapnak majd …

Vélemény, hozzászólás?