2017, szeptember 25 - hétfő,
Home » Életmód » Vigyázzon egészségére – kössön egészségbiztosítást!

Vigyázzon egészségére – kössön egészségbiztosítást!

Amíg nem betegszünk meg, addig keveset gondolunk arra, hogy milyen lesz majd betegen ágyban feküdni, esetleg kiesni a munkából, és arra is, hogy betegségünk költségeit miből fogjuk majd finanszírozni. Persze nem törvényszerű, hogy időskorunkban betegségek gyötörjenek minket, ám nem árt erre is felkészülnünk.

Miért érdemes egészségbiztosítást kötni?

Az egészségünk megőrzése az egyik legfontosabb dolog az életünkben, hiszen amíg egészségesek vagyunk, addig szinte bármit megtehetünk: dolgozhatunk, amivel pénzt kereshetünk, a megkeresett pénzzel pedig – amellett, hogy fenntartjuk a családunkat, otthonunkat – utazhatunk, időt szánhatunk a hobbinkra, szórakozhatunk, stb.

Egészségesen keveset gondolunk arra, hogy egy esetleges betegség milyen mértékben korlátozhatja megszokott tevékenységeinket, például abban az esetben, ha kiesünk a munkából, emiatt nem kapunk jövedelmet. Egy betegség egy olyan lavinát indíthat el az életünkben, amelyre korábban még gondolni sem mertünk volna, éppen ezért nem árt a gondoskodó előrelátás. Hiszen amikor betegek vagyunk, a kórházi ápolás vagy a gyógyszerek költsége olyan anyagi terheket róhat ránk és családunkra, amelyet nem vagy alig tudunk csak vállalni. Pedig ilyenkor bármekkora összeget hajlandók lennénk kifizetni, csak hogy valaki garantálja egészségünket.

Ha időben tudatosul bennünk az, hogy egészségünk megőrzéséért fiatalon kell sokat tenni, például testmozgással, egészséges táplálkozással, akkor elegendő időnk lesz, hogy részt vegyünk egy egészségprogramban, amely anyagilag segít a későbbiekben a felmerülő betegségek idején.

Az Egészségprogram nem más, mint egy magán egészségbiztosítás, mely lehetővé teszi, hogy egészségének megőrzését teljeskörű biztonságban tudhassa. A magán egészségbiztosítás segítségével Ön is élvezheti a magánkórházak ellátásait, szolgáltatásait, leleteire nem kell hónapokat várnia, mint ahogy balesetek esetén is azonnali ellátásban részesül. Nincs az állami rendszerben megszokott várólista, a körülmények és a környezet sem az állami rendszerben megszokott.

Megfizethető-e az Egészségprogram?

A magánkórházak ellátásainak árlistáját böngészve, láthatjuk, hogy egy megbetegedés orvosi költségei ezekben az intézményekben horribilis összegekre rúghat, kevés ember képes ezeket megfizetni. Ám egészségbiztosítással, hónapról-hónapra takarékoskodva Ön is részesülhet olyan ellátásban, amelyről még csak álmodni sem mert korábban. Az Egészségprogramok a legtöbb esetben nem csak alapellátásokat foglalnak magukban, hanem bővített labor- és diagnosztikai vizsgálatokat is, emellett a legtöbb ilyen program rendelkezik 24 órás telefonos tanácsadással, időpontfoglalással és segítségükkel éves szűrőprogramokon is részt vehetünk. A kiegészítő szolgáltatások magukban foglalják az egynapos sebészeti ellátásokat, bizonyos ambuláns műtéteket, gyógytornát, betegszállítást, házi vizitet és még egy sor más szolgáltatást is, amelyről érdemes érdeklődni az adott biztosítónál.

Ha valódi egészségügyi biztonságra vágyik, akkor érdemes körülnéznie, milyen magán egészségbiztosítások közül választhat, hiszen csak ezzel a típusú egészségbiztosítással tudhatja teljeskörű biztonságban magát.

Check Also

A pozsonyi sortűz áldozataira emlékeztek

A csehszlovák légió katonái által 1919-ben békés tüntetőkre leadott sortűz áldozataira emlékeztek felvidéki magyarok vasárnap, …

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

A gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására – mondta az emberi erőforrások …

Vélemény, hozzászólás?