2017, augusztus 20 - vasárnap,
Home » Sport » F1 » Vettel: Raikkonen tudja, mit csinál

Vettel: Raikkonen tudja, mit csinál

SEBASTIAN VETTEL ISMERI, HOGYAN MŰKÖDIK A FORMA-1: ELÉG PÁR ROSSZ FUTAM, ÉS MÁRIS NEGATÍV PERIÓDUSRÓL BESZÉLNEK, LEHÚZ A KÖZVÉLEMÉNY. A NÉGYSZERES BAJNOK NEM SZERETNÉ, HOGY KIMI RAIKKONEN ELHAGYJA A SPORTOT, ÉS NEM CSAK AZÉRT, MERT REMEKÜL KIJÖNNEK EGYMÁSSAL.

SEBASTIAN VETTELBottas, Hülkenberg, Ricciardo: három név, amiket kapcsolatba hoznak a 2007-es bajnok ülésével, amennyiben az megüresedik. A Ferrari a teljesítmény alapján dönt majd arról, maradhat-e Raikkonen, vagy távoznia kell. Ha Vettelt kéredzik, egyértelmű a válasz.

“Szerintem már sokszor elmondtam, hogy nagyon boldog vagyok Kimi-vel, mert semmit sem változott azóta, hogy megismertem; nagyon egyenes, nem változott, és az sem változtatta meg, hogy bajnok lett, azokban az években sem változott, amikor nem volt a Forma-1-ben”- mondta a négyszeres bajnok a Sky Sportsnak.

“A Forma-1-nek is jó, hogy ismét itt van, egyenes ember – vele nincs sz*rakodás, és nagyon élvezem ezt a vonását. Mivel csapattársa vagyok, ez az első alkalom, hogy képes vagyok összevetni, mit csinál a pályán. Ha a puszta eredményeket vesszük, akkor elég nyilvánvalónak tűnik, de nagyon szoros volt a dolog. Voltak időmérők, amikor én voltam jobb helyzetben, voltak olyanok, amikor ő kerekedett felül, szóval jó kihívás; sokat tanulhatok tőle, mivel máshogy áll a dolgokhoz. Tudom, hogy ez a szezon maradt számára, és nem tudom, mit tartalmaz a szerződés jövőre, de jó lenne jövőre is a csapatban tudni”- mondta a német versenyző.

Tegnap megkérdezték Raikkonentől, milyen formában várja a Brit GP-t, ahol tavaly nagyot csattant, Ausztriában is ütközött két hete, Kanadában megpördült. Vettel szerint értelmetlen lenne negatív periódusról beszélni csapattársa esetében, akinek tanácsra sincs szüksége, “mert tudja, mit csinál”.

“Mindnyájunknak voltak versenyei, melyeken ütköztünk, szóval nem hiszem, hogy negatív periódusnak kellene hívni”- reagált a ferraris. “A Forma-1-ben márcsak úgy megy, hogy ha van 2-3 versenyed, melyeken nem szerzel eredményt, akkor az emberek negatív periódusnak hívják. Ugyanez volt velem tavaly, amikor több okból kifolyólag nem jöttek össze a dolgok, és az emberek negatív periódusnak hívták. Végül Kimi egy bajnok, tudja, mit csinál – ezt korábban a rádióban is megmondta. Szerintem tudja, mit csinál. Nincs szükség rá, hogy tanácsot adjak neki.”

Check Also

Január végén érkezik a 2015-ös Ferrari

Maurizio Arrivabene tegnap elárulta, jövőre is csak internetes bemutatót fognak tartani, ahogy tették azt az …

Bajban a Mercedes

A legfrissebb hírek szerint a Mercedes is elveszít egy nagy nevet a Forma-1-ben, aki a …

Vélemény, hozzászólás?