2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » Vesztesek küzdelme

Vesztesek küzdelme

A 197. Újpest – Budapest Honvéd bajnoki mérkőzést szebben is meg lehetett volna ünnepelni. Gólok helyett csak pár elbukott helyzetet láttunk, olyan játékosok léptek pályára (tisztelet annak a kevés kivételnek) akik alig futottak a labda után, mintha azt várták volna hogy lábuk elé pottyan a lehetőség.

úp-hvA Honvéd részéről ígéretes lett volna ha eredményes játékkal mutatják meg hogy a tabellán lévő jelenlegi állásuk csak egy rossz vicc, és a Megyeri útiak ellen az ő javukra fog fordulni a kocka, de a kispestiek bánatára ez sajnos nem így történt.
Hetek óta csak az átigazolásokról hallani a Szusza Ferenc Stadionban. Egy, két gólerősnek vélt csatárról akik véletlenül sem az akadémiákról kerültek fel a nagy csapatba, sőt még csak nem is magyar játékosok. Ha az Újpestről van szó nem is kérdéses hogy a tehetséges magyar labdarúgók helyett inkább légiósokat szerződtetnek. De nem is akármilyet! Minősíthetetlenül gyenge teljesítménnyel rendelkezőt, olyat akiért rengeteg pénzt fizetnek és adnak is csak nem tudni miért, hiszen a kisujját sem mozdítja meg a pályán. Egy lépcsőnek tekinti a magyar labdarúgást ami köztudottan rég nem a virágkorát éli, ezért ő sem tesz bele annyi munkát nehogy megerőltesse magát. Hiába van pár meghatározó játékosuk mint pl. Litauszki Róbert, Simon Krisztián vagy Balajcza Szabolcs egyszerűen nem tudnak zöld ágra vergődni. Döntetlenek sorozatát hozzák már jó pár forduló elteltével, s bár az az egy pont is sokat ér(het) előbb utóbb összedől a légiósokra alapozott kártyavárrendszer.

Az első játékrész lemondóan eseménytelenül, mindössze egy hazai és egy vendég helyzettel ért véget. A szünet utáni cserékkel sem lett túlzottan jobb a játékkép. A lila-fehérek többet birtokolták a labdát, de ezt felhasználni nem igazán tudták, a Budapest Honvéd labdarúgói gyors kontrákkal támadtak, de ezek a védelemben mindig elakadtak.

A gól nélküli végeredmény ami már az első félidőben sejthető volt, az a következő 45 percet kínlódva végignézve be is bizonyosodott. Mindkét csapatból kimaradt az átütő erő, ennek hiányában nem tudtak eredményesen fellépni egymás ellen.
A lelátón egyoldalúan újpesti fölény s győzelem alakult ki a kis számmal érkező vendégszurkolók ellen, sajnos a pályán ez még korántsem felfedezhető, mivel az Újpest továbbra is folytatja gólszegény játékát, míg a Honvéd a régi formáját kutatva veszti el idei pontjait.

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?