2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » Vendégként nyert a székesfehérvári csapat a Honvéd ellen

Vendégként nyert a székesfehérvári csapat a Honvéd ellen

Stopira 43. percben lőtt góljával a Videoton vitte el a 3 pontot Kispestről, ezzel a lépéssel pedig sikerült megerősíteniük a jelenlegi dobogós helyüket.

stopiraHonvéd szurkolóktól volt hangos a Bozsik Stadion felé vezető út. A csapatok felsorakozása után kissé mégis feszültté vált a hangulat, mivel a korábban Marco Rossi által irányított csapat már egy jó ideje nem úgy szerepel ahogyan az várható lenne. Egyszerűen nem tudnak kitörni a folyamatos rossz sorozatból, melynek következtében a mérkőzések után pont nélkül hagyják el a pályát. Az új edző azonban mégis reménykedett a Honvéd sikerében, valamint a fiatalokban, köztük Bobál Gergőben és Prosser Dánielben, aki élete első NB1-es mérkőzését játszhatta egészen az 56. percig miután lehozták a pályáról. Azonban az energikus fiatalok sem tudták kellőképpen fellendíteni a játékot, ami végül 0:1-es végeredménnyel zárult le.
A kispesti és a székesfehérvári csapat játékára sem volt jellemző a támadófutball, pár helyzet kivételével nagyon gyenge és színvonaltalan találkozót láthattunk.

Budapest Honvéd FC: Kemenes – Lovric, Baráth, Ignjatovic, Alcibiade – Kapacina(Csábi), Vécsei, Hidi – Job, Prosser(Daud), Bobál G.(Mensah).

Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira – Caneira, Filipe Oliveira(Nildo), Vitor Gomes, Sándor(Haraszti) – Alvarez(Lupeta), Nikolics.

A 2. percben Juhász Roland majdnem a kapuba fejelt, de Kemenes Szabolcs rutinos mozdulattal fogta meg a labdát. Ennek ellenére a hazaiak mégsem törtek előre, így José Gomes játékosai egyre több lehetőséghez jutottak, köztük a 30. percben való veszélyes kapura lövéssel, ami végül csak az oldalhálót érte el. Közeledett az első félidő vége, mikor Stopira leleményesen átverve Kemenest csapata számára egy hatalmas góllal szerezte meg a vezetést. Majdnem egyből válaszolt a Honvéd. Bal oldali beadás után Hidi fejelt 8 méterről a bal kapufára, a kipatttanót Bobál Gergő lőtte rá, de Calatayud bravúrral, a léc alól tenyerelte szögletre a labdát.
Az első játékrészben a vendégek alakítottak ki több helyzetet, melyeket sorra nem tudtak véghezvinni kivéve Stopira találatát. A Budapest Honvéd pedig szinte alig jutott el az ellenfél tizenhatosáig, így nem meglepő hogy nem sikerült döntetlenre javítaniuk az állást…

A második félidő a cserék ellenére sem hozott sok változást, talán két fordulat volt ami fellendíthette volna a meccs színvonalát és hangulatát. Az 51. perc után Sándor György három hazai játékoson hámozta át magát, majd Nikolicshoz játszott, de a labdarúgó mellé lőtt. Ezt követően egy kérdéses asszisztensi döntés háborította fel a vendégszektorban lévőket. Nikolics lesen volt, de Alvarez lőtt és őt is leintették, holott ő az egyik hondvédos védő mögött tartózkodott. Mégis vitatható volt az eset, mivel Nikolics fő szerepet játszott a támadásban. A hátralévő percekben pedig azt a gyenge játékot láthattuk, ami szinte az egész mérkőzést meghatározta.

A labdarúgó NB1 27. fordulójában 0:1-re győzött a Videoton a Honvéd otthonában. A kispestieknek mindenképpen össze kell szedniük magukat, sorozatban a 6. vereségüket szenvedték el, s ha így haladnak tovább könnyen a mezőny vége felé találhatják magukat. Legközelebb a Győri ETO-val játszanak, ami még nehezebb feladatnak bizonyul, úgyanis a Győr mindenre elszánt a címvédés miatt. A Videoton szárnyalása hosszantartónak látszik, ilyen és ennél jobb eredményekkel biztosan sikerül majd megtartaniük a 3. helyezést.

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?