2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Külföld » Vádat emelnek Hillary Clinton ellen?

Vádat emelnek Hillary Clinton ellen?

Bíróság kényszeríti a Külügyminisztériumot, hogy vizsgálja meg Hillary Clinton külügyminisztersége alatti levelezését. Akár vádat is emelhetnek.

Hillary ClintonTovább gyűrűzik Hillary Clinton email-botránya: az Egyesült Államok Külügyminisztériuma bírósági utasítás miatt kénytelen vizsgálni a demokrata elnökjelölt Hillary Clinton levelezését, amely mintegy 14 900 emailre terjed ki. Mint ismert, az elnökjelölt külügyminisztersége idején a saját, védtelen magánszerverén használta a külügyé helyett, így érzékeny információk szivárogtak ki – írja a Reuters.

Az ügyben kihallgatást is tartanak szeptember 23-án, ami azt jelenti, hogy bizonyos üzenetek tartalmára még az elnökválasztás előtt fény derülhet.

Mark Toner, a külügyi sajtószóvivő elmondta, már vizsgálják az üzeneteket, de egyelőre nagyon nehéz megkülönböztetni, hogy melyik tartozik munkához és melyik magánélethez. Az eddig átvizsgált nagyjából 30 000 üzenetből 2000 tartalmazott titkos információkat, a fennmaradókat pedig egy 55 000 oldalas dokumentumban tette elérhetővé a minisztérium.

Hillary Clinton egyelőre jobban szerepel Donald Trumpnál a közvélemény-kutatásokban, azonban valószínű, hogy ellenfele talál majd a levelek között olyasmit, amit a maga hasznára fordíthat.

Check Also

Üzent Merkel

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik …

Kanada: feltétel nélküli ingyenlóvé

Három éves kísérleti időszak következik a kanadai Ontario tartomány néhány körzetében. Ennyi ideig kapnak majd …

Vélemény, hozzászólás?