2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Életmód » Út a teljes élet felé

Út a teljes élet felé

Ha valahol szóba kerül a tai chi, akkor az emberek nagyjából két csoportba oszthatóak, vagy nem hallottak még róla, vagy a kínai idős emberek jutnak eszükbe, akik kint a parkokban végeznek lassú mozdulatokkal gyakorlatokat. Pedig a tai chiban sokkal több minden van, hiszen az egyik olyan harcművészet, ami mögött filozófiai rendszer áll, ami erősen kötődik a taohoz.

yinyang(2)Az edzéseken, vagy csak egyéni gyakorlás során az ember ki tud lépni a mindennapjaiból, és egy kicsit el tud lazulni, meg tudja találni magát. Mindez annak az eredménye, hogy a tai chi részben egy dinamikus meditáció is, másik szinten egészségmegőrzésre alkalmas gyakorlatok, valamint harcművészet is. Mindenki megtalálhatja benne, amit keres.

A szabad kezes és eszközös tai chi technikák, formák gyakorlása közben az ember jobban megismeri önmagát, az embereket, és a körülvevő világot. Az így megszerzett ismeretek visszaköszönnek az életben is, nő a magabiztosság, jobban tudjuk kezelni a felmerülő helyzeteket, tudatosabbak leszünk.

chiAmi nekem még nagyon szimpatikus volt, hogy nincsenek övek, nem fontos, hogy hol tartasz a tanulásban, nem ér rossz szó, ha valamit még nem tudsz. Úgy fejlődsz, annyit gyakorolsz, amennyi neked jó.

Azt azért még hozzátenném, hogy a tai chi gyakorlása és megértése nem merül ki abban, hogy az edzéseken részt veszünk, és heti egy-egy alkalommal, hanem a minden napunk részévé válik. A tai chi egy sport, filozófia, életmód, természettel való harmóniában való élet.

Út a teljes élet felé.

Check Also

Tündéri fotók: 3 éves ikrek ölelik az újszülött tesóikat

Egy profi fotós maga is megtanulta milyen nehéz újszülötteket lefotózni nagyobb tesóikkal. Juliet Cannici a …

A pozsonyi sortűz áldozataira emlékeztek

A csehszlovák légió katonái által 1919-ben békés tüntetőkre leadott sortűz áldozataira emlékeztek felvidéki magyarok vasárnap, …

One comment

  1. Minden kedves érdeklődő számára remek alkalom, hogy kicsit jobban megismerje a tai chi, hogy most szombaton (nov 9) nyilt napot tart a SanBao iskola. Nem túl hideg idő esetén, a Városligetben szabadtéren, térkép: http://goo.gl/maps/PNHlw a térképen a kék pöttyöt kell keresni.

Vélemény, hozzászólás?