2017, augusztus 20 - vasárnap,
Home » Sport » Foci » Újabb parádés győzelem a székesfehérvári rangadón

Újabb parádés győzelem a székesfehérvári rangadón

A stadionhoz vezető úton kisebb dugók alakultak ki, elképesztően sok futballbarát váltott jegyet a vasárnap délutáni Videoton – DVTK mérkőzésére. A vendégszektor sem tátongott az ürességtől, sőt ellenkezőleg, alig akadt olyan szék amit ne foglaltak volna el a diósgyőri szurkolók. A két tábor közösen teremtette meg a meccs hangulatát, mely az eseményektől függően folyamatosan felerősödött.

vidiVideoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Simon Á., Sándor Gy. – Gyurcsó, Kovács I., Oliveira – Nikolics N.
Cserék: Gyurcsó helyett Trebotic 79’, Oliveira helyett Álvarez 86’, Nikolics Nemanja helyett Feczesin 94’.

Diósgyőri VTK: Rados – Husic, Kádár, W. Alves, Okuka – Elek Á. – Barczi, Egerszegi – Bognár I. – Takács T., Griffiths.
Cserék: Takács Tamás helyett Grumics 37’, Egerszegi helyett Bacsa 60’, Barczi helyett Marjanovics 72’.

Tömött lelátók gyűrűjében kezdődött el a 9. forduló utolsó előtti találkozója, melytől azért többet vártak el a nézők (legalábbis a gólok szempontjából), mint ahogyan azt a Sóstói Stadionban láthatták. Bár tegyük hozzá ettől függetlenül a maga módján mindkét csapat igazán szép párharccal játszott, a diadalmenet végül 2:1-es hazai győzelemmel ért véget.
Az első félidő mindenki számára nagy meglepetést okozott. A székesfehérváriak jóval megfontoltabban kezdték az összecsapást, visszafogottan játszottak, és ezzel a kevés felmutatott kártyalappal a DVTK eleinte nem tudott mit kezdeni.

A 6. percbe lépve nagy lehetőség adódott a hazai gárda számára. Gyurcsó Ádám bal oldali szögletére nagyszerűen érkezett Juhász Roland, fejelését azonban nem díjazta olyan hangos tapsvihar, mivel a labda a kapufa mellett suhant tovább. Ezt követően a vendégcsapat 28 méterről szabadrúgást végezhetett el, ami jóval veszélyesebben sikerült, s ha Calatayud nem ér oda időben megváltozott volna a 0:0-s állás. Ennél azonban nagyobb bonyodalmat okozott Elek Ákos és Sándor György egyszerre való felugrása, ahol az előbbi vonalon kívüli ápolásra szorult, mivel a könyökléstől felrepedt a bőre a szeme alatt. Szerencsére nem lett olyan komoly baja mint amilyennek először látszódott, játékra jelentkezve nagy kötéssel a fején tért vissza s acélosan folytatta a csapatban való munkáját.

A kapura lövések száma percről percre megnövekedett ám a gólszerzés reménye a második félidőre maradt.
Az öltözőből kijövő labdarúgók agresszívabb és gólra törőbb futballt játszottak, ami még feszültebbé tette a fehérvári derbi hangulatát. A teljesítmény mellett az eredmény is hamar megváltozott, a vezető gólt Oliveira beadásából Nikolics Nemanja szerezte meg, így már 11 találattal büszkélkedhet az idényben. A diósgyőriek nem tudták felvenni a harcot a piros-kék mezesekkel, sokszor szabálytalan belépőkkel akadályozták meg az újabb góllehetőségeket, melyeknek sorra a veszélyes kontratámadásokban kiemelkedő Kovács István volt az áldozata. Előbb-utóbb, pontosan a 81. percben sikerült kiegyenlíteniük az állást, de a becserélt Miroslav Grumic góljának nem sokáig örülhettek, mivel Alves egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába varázsolta a labdát.
A 4 perces hosszabbításban ha a védők nem szabadítják fel annyiszor a kaput azért változhatott volna még az eredmény, de így maradt a 2:1, aminek a Videoton csapata és szurkolótábora örülhetett.

Check Also

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Fogjunk össze Horváth Tamásért!

Horváth Tamást, a Kaposvári Rákóczi labdarúgóját agydaganat miatt a nyár folyamán megoperálták. Felépülése, rehabilitációja nemcsak …

Vélemény, hozzászólás?