2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Belföld » Rej­té­lyes so­ro­zat­gyil­kost haj­szol­nak a rend­őrök

Rej­té­lyes so­ro­zat­gyil­kost haj­szol­nak a rend­őrök

Eddig négy nőt öl­he­tett meg a férfi, aki a rend­őr­ség sze­rint Kar­cag kör­nyé­kén szedte ál­do­za­tait.

Három nő holttestét megtalálták, a negyedikét évek óta keresik a rendőrök a 4-es út mentén, Karcag környékén. Ezért azt gyanítják, hogy sorozatgyilkos csaphatott le a nőkre, akik különböző korúak voltak, de feltehetően ugyanazt a mesterséget űzték, prostitúcióval keresték a kenyerüket. Az első gyilkosság még 2007-ben történt, ám a feltételezett gyilkos azóta többször lecsapott. A rendőrség már több módszert is kipróbált, 2015-ben például szórólapokat juttattak el 22 ezer családnak, segítséget kértek tőlük, de nem jártak sikerrel.

Három tényező segíthet egy régi bűntény kiderítésénél: az egyik, hogy az évek alatt megváltoznak az emberi kapcsolatok, vagyis, aki addig érzelmi okokból hallgatott, később kipakolhat. Számtalan esetet oldottunk meg így.

A második eshetőség a technika rohamos fejlődése, ami olyan új módszereket kínál, ami nem állt a rendőrök rendelkezésére a bűncselekmény időpontjában.

A harmadik pedig a jogi környezet változása. Nagy áttörés volt a bűnüldözésben például, amikor bevezették a tanúvédelmet, illetve a vádalku intézményét – mondta Kovács Lajos, aki sokáig sikerrel vezette az úgynevezett döglött ügyek osztályát.

Check Also

Dutyiba mennek Gyurcsány titkosszolgálati vezetői?

Két tárgyalási napot tűzött ki a Fővárosi Ítélőtábla a Gyurcsány-kormány két titkosszolgálati vezetője és titokminisztere …

Kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból?

Manfred Weber nagyra értékelte azt, hogy a magyar miniszterelnök elment az Európai Parlamentbe, és mindig …

Vélemény, hozzászólás?