2017, szeptember 25 - hétfő,
Home » Külföld » Piti tolvaj CIA-sek

Piti tolvaj CIA-sek

Meghekkelték az automatát a CIA dolgozói: édességet loptak. Csokit és chipset loptak a dolgozók, végül mindenki beismerte a tettét.

Három ezer dollárnak megfelelő, nagyjából 1 millió forint értékben loptak a chips-és csokiautomatából a CIA munkatársai – derül ki a BuzzFeed által megszerzett dokumentumokból.

A tolvajlások 2012 őszétől 2013 tavaszáig tartottak. A tolvajok kiiktatták az automata összeköttetését az elektronikus fizetési rendszerrel, és olyan kártyával fizettek, amin nincs fedezet, így az édesség nem került semmibe.

A kollégákat a kamera alapján azonosították, a nyomozás pedig kiderítette, hogy a módszert egy számítógépes hálózatokat jól ismerő munkatárs tervelte ki, és osztotta meg kollégáival.

A terv kitalálója és a többi elkövető is beismerte végül a bűnét, mindenkit eltávolítottak az ügynökségtől, és biztonsági őrök kíséretében távoztak a hivatalból. Az illetékes virginiai ügyész asztalára is eljutott az ügy, de végül vádemelésre nem került sor.

Check Also

Kanada: feltétel nélküli ingyenlóvé

Három éves kísérleti időszak következik a kanadai Ontario tartomány néhány körzetében. Ennyi ideig kapnak majd …

Az ukrán külügyminiszter elítéli a magyar zászló megrongálását

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter határozottan elítéli a Beregszász határában felállított magyar zászló megrongálását, és azt …

Vélemény, hozzászólás?