2017, augusztus 20 - vasárnap,
Home » Sport » Foci » Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen hosszan maguk elé bámulva azon gondolkoztak hova tűnt az az együttes melyért egykor akár a világ végére is elmentek, biztatták, istenítették őket…

kupameccsNem számított ha szakadt az eső vagy havazott, ők ott voltak és mind a 90 percet végigizgulva buzdították a piros-fekete mezeseket. Mára eltűntek ezek a szurkolók, de nem azért mert megdrágultak a jegyek, nem is azért mert bevezették a futballkártyát és még az sem tartja őket távol hogy a büfében drágult a sör és a szotyola…egyszerűen hiányzik nekik a megszokott, gólzáporos futball melynek hiányában üresek a Bozsik Stadion lelátói.

Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Mancini 79’), Alcibiade, Kosznics, Marku – Portilla (Gazdag 76’) – Vécsei, Hidi, Job (Vidovics 62’) – Youla, Traoré.

Pécsi MFC: Polekszics – Uzoma, Balogh B., Romic, Nagy I. – Horváth A. – Heffler N. (Causic 67’), Márkvárt, Szatmári L., Kővári ( Pölöskei P. 77’) – Fröhlich (Lantos 87’).

Szeptember 26-án a 9. forduló nyitómérkőzésén egyáltalán nem láthattunk hosszú, kígyózó sorokat kialakulni a pénztároknál. Az ok egyszerű: az ígérgetések az égbe vesztek, a teljesítmények a földet is éppen hogy súrolják. Senki nem kíváncsi a fokozódó szenvedésre, az izgalom nélküli játékra, a légiósok tömegére melyek tisztelet a kivételnek eredménytelenül és fölöslegesen szerepelnek a magyar labdarúgó bajnokságban.

Edzésnek sem mondható találkozót láthattunk kezdetben, mely az első félidő végére kezdett csak megváltozni. Az első félidő végére megerősödött a hazai csapat, bár igazi támadásokat nem vezényeltek, mégis több szép helyzetet alakítottak ki. A kapura lövések viszont túl gyengék voltak ahhoz hogy találat legyen belőlük, így az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult le a Puskás Ferenc utcában.

A második játékrészt a pécsi színekben játszó Kővári gólja indította el. A középpályás egy remek csellel húzott el Kemenes Szabolcs mellett és trükkösen az üres kapu bal sarkába vágta a labdát. 0:1. A Honvéd szurkolói egyre elégedetlenebbek lettek, főleg miután megszületett a második vendéggól. A találatot a 63. percben Szatmári Lóránd szerezte, aki nem csak a pécsi szurkolóknak okozott örömöt a hétvégén, hanem a Kaposvári Rákóczi középpályásának, Horváth Tamásnak és családjának is, azáltal hogy felajánlotta tavalyi mezének az elárverezett összegét az agydaganattal műtött labdarúgónak, melyre még mindig lehet licitálni a hajrápécs@mfc.hu e-mail címen. Szatmári Lóránd bebizonyította hogy nem csak a pályán, hanem azon kívül is egy remek ember méghozzá egy hatalmas szívvel.

A hazai közönség azonban nem igazán díjazta ezt a találatot, kifütyülte saját csapatát, sőt volt olyan is aki meg sem várta a meccs végét inkább hazafelé igyekezett. Az illető nem döntött rosszul, a kispestiek Youla által csak egy büntetőgóllal tudták módosítani az eredményt. A két pécsi kiállítás ellenére (Romic 66’, Pölöskei Péter 90’) a hazai gárda nem tudott döntetlent kiharcolni, így Véber Gábor együttese büszkén ünnepelhetett.

Check Also

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Fogjunk össze Horváth Tamásért!

Horváth Tamást, a Kaposvári Rákóczi labdarúgóját agydaganat miatt a nyár folyamán megoperálták. Felépülése, rehabilitációja nemcsak …

Vélemény, hozzászólás?