2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » Öröm és szenvedés a Rohonci úti stadionban

Öröm és szenvedés a Rohonci úti stadionban

A szombathelyi vasútállomástól induló 3-as és 5-ös helyjáratú buszok olyannyira megteltek a felszállást követően hogy kapaszkodni is alig-alig lehetett. Csapatindulóktól, különböző rigmusoktól lett hangos a néhol rozsda ellepett csikorgós jármű, mely a Haladás stadionját elhagyva ismét a megszokott és unalmas hangulatában zötykölődött tovább a kiírt útvonalán.

Az egyik utas, Sándor bácsi meglepetten nézte a kapukon beáradó tömeget s szíve szerint ő is gyorsan jegyet váltott volna a pillanatok alatt elkezdődő találkozóra, de ma este a kis unokájára kellett vigyáznia így lépteit a pályát körülvevő emeletes háztömbök felé irányította. Mikor megtehette néha-néha bekapcsolta a poros televíziókészüléket, melynek képvilága hamar eltűnt, mert a haladás törzsszurkolójaként nem szeretett volna egy újabb vendégörömöt és hazai szenvedést végignézni, melyet a következő fordulókban csakugyan megtekinthet majd…

haladas-videotonSzombathelyi Haladás: Rózsa Dániel – Schimmer Szabolcs, Fehér Zoltán, Devecseri Szilárd, Katona Máté – Kamil Kopúnek, Iszlai Bence (Jagodics Márk 62’)– Gaál Bálint (Szakály Attila a szünetben), Nagy Olivér, Halmosi Péter – Tomasso Rocchi (Gyurján Bence 81’).

Videoton FC: Calatayud – Stopira, Vinícius, Juhász Roland, Szolnoki Roland – Sándor György, Simon Ádám – Gyurcsó Ádám (Kleinheisler László 61’), Kovács István Ádám, Oliveira (Heffler Tibor 75’) – Nikolics Nemanja (Feczesin Róbert 61’).

A szombathelyi együttes eleinte sokkal dinamikusabban mozgott, támadójátékukkal jó párszor kapuhoz szorították a székesfehérváriakat. Ekkor még úgy tűnt hogy Joan Carrillo labdarúgói nem tudják érvényesíteni a pontosan kidolgozott stratégiájukat. Ahogy telt az idő a piros-kékek is eljutottak Rózsa Dániel kapujához, bár kontráik hiába bizonyultak veszélyesnek, mikor a lövések többsége túl gyenge volt a vezető találat megszerzésére.

Végre egy izgalmas mérkőzést láthattunk, ahol a kártyalapok nem voltak kiterítve, így megannyi nem várt fordulatot okoztak.
A 24’ percben ünnepelhetett először de nem utoljára a Videoton szép számmal érkező szurkolótábora. A támadást Sándor György indította el, egymás után több zöld mezest is kicselezett majd jobbra adott Oliveirának akinek hosszú középre ívelő beadását Nikolics lőtte kapuba. Megemlítendő, hogy a szépen felépített akciót a hazai védők közül csak Fehér Zoltán próbálta megakadályozni. Legalacsonyabb játékosként viszont nem tudott beleszólni Rózsa kapujánál lévő elnyomó fehérvári tömegbe. A 0:1-es állás után sem tört össze a Haladás, nem sokkal később Calatayud óriási bravúrral védte ki Rocchi lövését. Itt még semmi sem volt eldőlve, további meglepetésekre számíthattunk a csapatok részéről aminek aztán Andó-Szabó Sándor véget is vetett miután Kamil Kopúneket (24’) majd a csapatkapitányt Halmosi Pétert (42’) is kiállította. A szlovák légiós egy becsúszásért kapott sárga lapot – már bő egy ideje ápolták a füvön heverő csatárt mikor a játékvezető asszisztensi egyeztetést követően másodszor is felmutatott Kopúneknek egy sárgát, ezt követően pedig egy piros lap is előkerült. Érthetetlen ez a bíráskodás mivel ha tényleg kiállítást követelt volna ez az incidens akkor azt a döntést rögtön meg kellett volna hoznia, bár nem lett volna jogos mivel nem szándékosság történt, és így még az első figyelmeztetőlap felmutatása is kérdésre vonható. Nem csoda hogy kisebb zűrzavar alakult ki a pályán miután a hazai játékosok felháborodtak Andó-Szabó Sándor meglehetősen indokolatlan és rossz határozta ellen. A hazai közönség sem hagyta annyiban, folyamatosan negatív jelzőkkel illette a játékvezetőt majd az MLSZ-t, dühükben már a korlátokat átmászva fejtették ki a kicsit sem jóindulatú véleményüket melynek következtében több szektorhoz biztonsági erősítést hívtak.

Halmosi kiállítása azonban jogos volt. A rutinos válogatott, profi világban is megforduló futballista meggondolatlanul cselekedett, mikor hátulról letalpalta Szolnoki Rolandot, kiállításával kettős emberhátrányba hozta csapatát. „Kissé indulatosan csúsztam oda a Videoton játékosára, de sérülést nem okoztam. Ennek ellenére elismerem, ezért ki lehet állítani, ám az első kiállítás még sárga lapot sem érdemelt.” – közölte a mérkőzés lefújását követően a Szombathelyi Haladás húzóembere, Halmosi Péter.

A csapatkapitányi szalag Fehér Zoltán karjára került, a talpraesett védő több támadásban is részt vett. A két kiállítás közt a Videoton már 0:2-re vezetett a 33. percben, ezúttal Gyurcsó Ádám szolgálta ki Nikolicsot akinek lövése másodszorra is védhetetlennek bizonyult. Később Gaál Bálint és Tomasso Rocchi is próbált szépíteni de az eredményjelző tábla kiírása nem változott. 0:3 is lehetett volna a pillanatnyi eredmény miután Kovács István több szombathelyi játékost becsapva lőtt élesen kapura, amit aztán Rózsa szépen hárított.

A második félidő több szombathelyi lehetőséget is tartogatott. Ott volt a cserekét beálló, a csapat számára nagy erősítést jelentő Gyurján Bence. Gyors kontratámadására nem érkezett segítő társ így a gól is elmaradt, nem beszélve Nagy Olivér szabadrúgásáról, ami a kapu felett ért véget. Velük együtt lassacskán a Videoton is elfáradt, így Rózsának sem akadt már feladata, különösen a végső sípszó után mikor a végeredmény a füzetbe került. 0:2.

Elismerés illeti a Videotont, a klub 8 forduló óta csak győzelmeket arat, kiegyensúlyozottan foglalja el a tabella legfelső fokát. A nagyobb dicséret azonban mégis a Haladás játékosait illeti. A csapat szó jelentése a szombat esti mérkőzésen igazából náluk mutatkozott meg. Kitartottak egymás mellett, tisztességesen küzdöttek, kettős emberhátrányban még a ráadás utolsó másodperceiben is próbáltak szépíteni az álláson, de az erőviszonyok hiányában nem tudtak teljesen szembeszállni a Videotonnal. A székesfehérváriaknak viszont illett volna több gólt becsavarniuk Rózsa kapujába. Kettős emberelőnnyel két gól nem igazán egy meccsálom…

„Elégedett nem vagyok, de azt elmondhatom, hogy ez már az a Haladás volt, kilenc emberrel is, amelyiket látni szeretnének a szurkolók és magam is a pályán. Egységesek voltunk, megpróbáltunk futballozni, szurkolóink támogatásával kilenc emberrel is szerettünk volna szépíteni az eredményen. Sajnos nem sikerült, mert el kell ismerni, a Videoton ma a egyik legjobb formában lévő magyar együttes – ugyanakkor látható, hogy fizikailag és mentálisan is napról napra erősödünk.” /Artner Tamás a mérkőzésről/

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?