2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Film » Óriási nemzetközi siker: a fiatal magyar zsenire figyel az egész világ

Óriási nemzetközi siker: a fiatal magyar zsenire figyel az egész világ

Bucsi Réka Symphony no. 42. című filmje kapta a Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Hirosima díját. A hétfőn zárult seregszemle díszvendége Magyarország volt.

symphony-no-42A Hirosima város által adományozott, 1 millió jen (nagyjából 2,3 millió forint) jutalommal járó elismeréssel minden évben a szeretet és béke eszményét leginkább kifejező alkotást díjazzák – áll a fesztiválszereplést koordináló Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

A hat tagú nemzetközi zsűri – amelynek tagja volt Mikulás Ferenc rendező is – emellett indoklásában kiemelte Bucsi Réka animációjának egyedi, újszerű és modern látásmódját is.

A zsűri összesen 17 filmet jutalmazott. A fesztivál nagydíját a brit Daisy Jacobs The Bigger Picture című alkotása nyerte el.

Az ötnapos fesztivál díszvendége idén Magyarország volt: 3 versenyfilmmel és több mint 250 alkotással – összesen mintegy 1600 percnyi műsoridővel – képviseltette magát. Emellett a fesztivál időtartama alatt az érdeklődők megtekinthették a magyar animáció egyik neves képviselőjének, Keresztes Dórának a munkáiból válogatást adó kiállítást is.

Bucsi Réka díja az idén százéves magyar animáció legújabb sikere – olvasható az összegzésben. Az évforduló megünneplésére az NMHH tematikus vetítéseket szervez az Uránia Nemzeti Filmszínházban, valamint az M2-es csatornán, ahol a közönség válogatást tekinthet meg a hirosimai fesztivál programjában szerepelt magyar alkotásokból.

Check Also

Folytatják a botrányfilmet

Három éven belül érkeznek a mozikba az E. L. James által jegyzett Ötven árnyalat-trilógia folytatásai …

Új részekkel jön az X-akták

A Fox tévécsatorna a hírek szerint belevág a legendás sorozat folytatásába. A két egykori főszereplő, …

Vélemény, hozzászólás?