2017, szeptember 20 - szerda,
Home » Tech » Okosmobil 4 dolcsiért?

Okosmobil 4 dolcsiért?

Az indiai Ringing Bells bemutatta a világ legolcsóbb okostelefonját, melyet egy iPhone árának töredékéért lehet megvenni. A start-up által gyártott készülék mindössze 4 dollárba kerül.

Freedom 251Freedom 251 névre keresztelt modell a cég reményei szerint áttörést hozhat a mobilpiacon. Mivel India a világ második legnagyobb felvevőpiaca, ezért elsősorban a helyi vásárlókat célozták meg a termékkel, és a közeljövőben itt terítik az okosmobilokat, ám terveznek Európa irányába is terjeszkedni. A világpiacot már amúgy is elárasztották olcsó okostelefonokkal, amelyekhez akár 16 dollárért is hozzá lehet jutni.

A 4 dolláros telefon alkatrészeit egyelőre Kínából importálják, és tudása nagyon messze áll a mostani csúcsmobilokétól, de azért a 4-colos, 540×960 pixel felbontású kijelző, az 1,3 GHz processzor, az 1 GB RAM, a 3,2 MP fő- és 0,3 MP elülső kamera, valamint a 8 GB tárhely egész elfogadhatónak tűnik.

Check Also

Bioszámítógépet alkottak

“Élő, lélegző szuperszámítógépként” harangozták be a McGill University legújabb találmányát: az emberi sejtek energiacelláival működő …

Új face gombok… Láttad már?

Ugyan most sincs „Nem tetszik”, de öt új gomb már elérhető Magyarországon is. Sokáig vacakolt …

Vélemény, hozzászólás?