2017, szeptember 20 - szerda,
Home » Belföld » Nem szabad elmaradni a törlesztőrészlettel

Nem szabad elmaradni a törlesztőrészlettel

Az elszámoltatási törvény kapcsán sokan úgy gondolják, az elszámolásig nem is érdemes fizetni a törlesztőrészleteket; a Magyar Nemzet által megkérdezett szakértő szerint azonban ez hiba, mert így az ügyfelek kimaradhatnak a kedvező kamatozású forinthitelekből a jövő évi hitelkiváltáskor.

hitelA bankok és a devizahitelesek közötti elszámolásra még sokat kell várni, hiszen azt az állam ellen pert indító bankoknak jövő februárban, a törvény rendelkezéseibe belenyugvó pénzintézeteknek januárban kell elkészíteni, és elküldeni az ügyfélnek. A kifizetésekre és a törlesztőrészletek csökkentésére pedig csak ezt követően kerülhet sor – olvasható a Magyar Nemzetben.

Sokan talán ezért gondolják úgy, hogy miután úgyis visszajárnak a túlfizetések, az elszámolásig nem érdemes fizetni a törlesztőrészleteket. A Bankráció.hu elemzője, Gergely Péter szerint hibás ez a gondolatmenet, hiszen élő szerződés lévén a törlesztőrészleteket attól függetlenül fizetni kell, hogy később abból visszajárhat valami.

Azért sem érdemes elmaradni a befizetésekkel, mert egyrészt három hónap hátralékfelhalmozás után felkerülhet az adós a megbízhatatlan ügyfelek listájára, másrészt a bank felmondhatja a szerződést.

Check Also

Dutyiba mennek Gyurcsány titkosszolgálati vezetői?

Két tárgyalási napot tűzött ki a Fővárosi Ítélőtábla a Gyurcsány-kormány két titkosszolgálati vezetője és titokminisztere …

Kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból?

Manfred Weber nagyra értékelte azt, hogy a magyar miniszterelnök elment az Európai Parlamentbe, és mindig …

Vélemény, hozzászólás?