2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » NB II: a Kaposvári Rákóczi FC-hez igazolt Vermes Krisztián

NB II: a Kaposvári Rákóczi FC-hez igazolt Vermes Krisztián

Most már biztos, hogy a korábbi hatszoros válogatott védő a másodosztályú Kaposvári Rákóczi FC-ben folytatja pályafutását. Vasárnap mindenben megegyezett egymással Vermes Krisztián és a somogyi csapat vezetősége, a papírmunkából már csak a hétfői szerződés aláírások maradtak.

vermessonyakA 29 éves labdarúgó egy plusz egyéves szerződést kötött, amit teljesítmény és lehetőség szerint később meg is hosszabbítanak, ha az Újpesten, Mezőkövesden illetve Pécsett is megforduló játékos megfelel a klub elvárásainak. Vermes mindenesetre nagyon elszánt, természetesen ő is azon lesz, hogy játékával még erősebbé tegye a Rákóczi csapatát, hiszen nem titok az élvonalba jutásért küzdenek.
Márton Gábor vezetőedző erős kézzel tartja össze együttesét, melyben már most észrevehetőek a pozitív változások. A szakember légiósok nélkül, az ificsapatból felkerülő magyar tehetségekkel vág neki ennek a szezonnak. Ezúttal a hangsúlyt nem csak a védelemre, hanem a támadásra is helyezi, aminek következtében egyre több gólt láthatnak a stadionba kilátogató szurkolók.

Bár csodák nem történnek egyik lépéről a másikra, mégis biztosan állítható hogy a somogyiak ilyen tempóval és teljesítménnyel –ami remélhetőleg még jobb irányba változik – dobogós helyezésre is képesek lehetnek. Vermes Krisztián leigazolásával egy nagyon rutinos és kreatív védőhöz jutottak, aki otthonosan mozog akár más posztokon is.
A Kaposvári Rákóczi FC továbbra is veretlenül szerepel az NB II-ben, a 3 mérkőzésből eddig egyet megnyertek a másik kettő döntetlennel végződött, így 5 ponttal a tabella 8. helyét foglalják el.

Az elszántság és az akaratvágy nem hiányzik, ezt tökéletesen be is bizonyította Rusák Edvárd, aki meghívót kapott az U21-es válogatottba, így a kapus Jova Leventével és Nagy Gergellyel küzdhet meg a posztjáért. Az eddigi eredményekre mindenesetre büszke lehet a vezetőség, a csapat végre a fejlődés útjára lépett, már csak az a kérdés hogy meddig jutnak el. Az klubba érkezők, köztük Vermes Krisztián is láthatta már a jeligét, amit nem csak tudni, hanem bizonyítani is kell:

„Mikor pályára lépsz, csak az járjon a fejedben, hogy minden tőled telhetőt megteszel a Kaposvári Rákócziért.”

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?