2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » Megszűnik az Újpest FC?

Megszűnik az Újpest FC?

Sajtótájékoztatót tartott Roderic Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa. Ennek végén elmondta, hogy a futballklub sorsa a bíróság és az MLSZ kezében van.

uteA korábbi tulajdonosokhoz köthető egyik offshore cég felszámolást kezdeményezett, amelynek másodfokú ítélete hétfőre várható. Így az MLSZ hiába ül össze csütörtökön a licencátruházásról dönteni, addigra már felszámolják a kft-t, amely működteti a klubot.

A belga elnök előbb felvázolta, hogyan folytak el a milliók a klubot behálózó offshore cégeken keresztül. Hosszasan beszélt, ábrákkal illusztrálta a teljesítés nélküli kifizetéseket, a cégek közötti pénzmozgást, amelyek végül lehetetlen helyzetbe hozták a újpesti futballklubot. Az MLSZ 550 millió forint adótartozás kiegyenlítésére kért garanciát, de ez t Duchatelet nem tudja vállalni, mivel véleménye szerint ez az összeg bűncselekményből keletkezett.

„Nagyon kivételes esetről van szó. A törvény szerint csak az anyaegyesületre lehet átruházni az indulási jogot. Az MLSZ nem csak az új céget licencelte, hanem a régit, az Újpest FC Kft-t. Az offshore-cégeken kívül, melyek vitathatóak, nincsen tartozása az Újpest FC Kft-nek. Az összes NB I-es klub hozzájárulását megkérték az indulási jog átruházáshoz, és minden klub hozzá is járult” – mondta Duchatelet.

Duchatelet elhagyja a klubot, amennyiben megindítják a felszámolását az Újpest FC Kft. ellen, és a Magyar Labdarúgó Szövetség nem járul hozzá addig az indulási jog átruházásához. A teljes elsőcsapat is jelen volt a sajtótájékoztatón, többségük most érzékelte először, milyen gondokkal is küszködik a vezetés. Az Újpest sorsa hétfőn végleg eldőlhet.

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?