2017, augusztus 19 - szombat,
Home » Belföld » Kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból?

Kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból?

Manfred Weber nagyra értékelte azt, hogy a magyar miniszterelnök elment az Európai Parlamentbe, és mindig nyitott a párbeszédre. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint így kell európai módjára megoldani a konfliktusokat. Ezzel Manfred Weber választ is adott arra a kérdésre, kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból – jelentette ki Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

A CEU-ügye, vagy az NGO-k ügye csak egy eszköz, hiszen az Európai Unió épp azon dolgozik, hogy az utóbbiakat megregulázza, és a magyar szabályozásnál sokkal erősebb felvetések is szerepelnek a tervezetben. Számon kérni egy nemzetállami politikust azért, mert átláthatóbbá szeretné tenni a civil szervezeteket, nonszensz – vélekedett.

2011 óta politikai boszorkányüldözést folytatnak, most épp a migrációs politika áll a háttérben. Az eredője e vitáknak, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak egy saját víziója van az Európai Unióról, és ezt meg is szeretnék valósítani. Ez nem tetszik a brüsszeli elitnek – mutatott rá.

Arra a kérdésre, hogy tegnap az Európai Parlament plenáris ülésén az Orbán Viktor miniszterelnököt kritizálók olvasták-e a felsőoktatási törvény módosításának hivatalos fordítását, azt válaszolta: kétli, hogy bárki olvasta volna azt, ugyanolyan dezinformációk vannak a levegőben, mint korábban a médiatörvénnyel vagy a határvédelmi szabályokkal kapcsolatban.

Check Also

Dutyiba mennek Gyurcsány titkosszolgálati vezetői?

Két tárgyalási napot tűzött ki a Fővárosi Ítélőtábla a Gyurcsány-kormány két titkosszolgálati vezetője és titokminisztere …

Orbán vs. EU

Szerdán az Európai Unió több intézménye is Magyarországgal foglalkozik, és minden jel szerint éles kritikák …

Vélemény, hozzászólás?