2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Tech » Kína ellenzi a kiberterrorizmus minden formáját

Kína ellenzi a kiberterrorizmus minden formáját

Peking ellenzi a kibertámadások és a kiberterrorizmus minden formáját – jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter amerikai kollégájával, John Kerryvel vasárnap éjjel folytatott telefonbeszélgetésében.

terrorA tárca honlapjára feltett közlemény szerint Vang Ji kifejtette, Kína ellenzi, hogy bármely ország vagy személy más országok létesítményeit használva hajtson végre számítógépes támadást harmadik országok ellen.

Japán és Dél-Korea már szombaton elítélte a Sony Pictures elleni súlyos hackertámadást, amelynek elkövetésével Észak-Koreát vádolja az Egyesült Államok. Egyúttal közölték, hogy Washington kérésére készek együttműködni a kiberbűnözés elleni nemzetközi erőfeszítésekben.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) pénteken azt közölte, elegendő információ áll a rendelkezésére annak megállapításához, hogy a Sony Pictures elleni hackertámadás és fenyegetőzés mögött Észak-Korea áll.

A Sony Picturest ért hackertámadás nyomán az Egyesült Államok segítséget kért Kínától – a phenjani rezsim egyetlen jelentős támogatójától – az Észak-Koreából induló kibertámadások elhárításában, és egyeztetéseket folytat Oroszországgal, valamint Japánnal, Dél-Koreával, Nagy-Britanniával, Ausztráliával és Új-Zélanddal is, hogy nemzetközi válasz szülessen a filmstúdiót ért támadásra.

Check Also

Bioszámítógépet alkottak

“Élő, lélegző szuperszámítógépként” harangozták be a McGill University legújabb találmányát: az emberi sejtek energiacelláival működő …

Új face gombok… Láttad már?

Ugyan most sincs „Nem tetszik”, de öt új gomb már elérhető Magyarországon is. Sokáig vacakolt …

Vélemény, hozzászólás?