2017, augusztus 21 - hétfő,
Home » Külföld » Kanada: feltétel nélküli ingyenlóvé

Kanada: feltétel nélküli ingyenlóvé

Három éves kísérleti időszak következik a kanadai Ontario tartomány néhány körzetében. Ennyi ideig kapnak majd ingyen pénzt a legrosszabbul élők.

Ontario tartomány néhány ezer lakosa 3 éven át, havonta kap kiegészítő, „alapfizetést” a már meglévő, alacsony bére mellé. A feltétel nélküli alapjövedelem nagyjából a duplája lesz a kiválasztottak bérének, tehát egy, évente 10 ezer kanadai dollárt kereső személy további 12 ezret kaphat kiegészítésként az államtól.

A támogatásra 18-tól 64 éves korig jogosultak az alacsony jövedelműek közül sorsolással kiválasztott polgárok, a juttatott jövedelemhez nem kell semmilyen különösebb feltételnek megfelelnek, vagy kérdőíveket kitölteni a három éves időszak alatt.

A feltétel nélküli anyagi támogatással nemcsak Kanada kísérletezik, hanem például Hollandiában is azt tervezik, hogy két éven át összesen 250 polgárnak juttatnak majd havonta 1100 dollárnak megfelelő összeget.

Check Also

Üzent Merkel

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik …

Az ukrán külügyminiszter elítéli a magyar zászló megrongálását

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter határozottan elítéli a Beregszász határában felállított magyar zászló megrongálását, és azt …

Vélemény, hozzászólás?