2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » Hivatalosan is visszalépett a bajnokságtól a Létavértes

Hivatalosan is visszalépett a bajnokságtól a Létavértes

Vannak döntések melyeket fájó szívvel, nehezen meg kell hozni mert nincs egy újabb esély ami segítene megoldást találni. A kilátástalan helyzetből a Létavértes vezetősége sem talált új utat, ezért döntöttek amellett hogy visszalépnek az NB III Keleti csoportjától.

AgfaPhotoAz együttes már hosszú idő óta pénz és játékosok nélkül vergődik, így a bajnokságban nem tudtak eredményesen szerepelni, ami nem is csoda mert már a nem létező pénz sem motiválta a megmaradt hiányos keretet.
A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2014. szeptember 5-i ülésén versenyügyi eljárás során a Létavértes SC ’97 csapatát a 2014-2015. évi NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Keleti csoportjából kizárta. A csapat elért eredményeit törli és a bajnokság utolsó helyére helyezi.

„A hétvégi mérkőzésre már nem tudunk kiállni, hiszen nincs elég játékosunk, és a remélt pénzügyi támogatás sem érkezett meg – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Szilágyi Zoltán edző, technikai vezető. – Többen ígértek anyagi segítséget, de sajnos ezekből semmi sem realizálódott, ráadásul mostanra teljesen elfogytunk. A nagy vereségek és a kilátástalan helyzet miatt Árva Barnabás elnök úgy döntött, hogy nem folytatjuk tovább a reménytelennek tűnő harcot. Az MLSZ-nek szóban jeleztük visszalépési szándékunkat; nem lépünk pályára már a soron következő, Hatvan elleni mérkőzésen sem.”

Mint ismeretes, a Létavértes az előző szezonban még a Debrecen fiókcsapataként működött, sőt meg is nyerte az NB III Keleti csoportját, de a klub vezetői az NB II-es licenckérelmet nem nyújtották be időben, az egyedi elbírálást pedig elutasította a szövetség, így a gárda nem indulhatott a másodosztályban. A Loki vezetői a nyáron úgy döntöttek, hogy a továbbiakban sem szakmailag, sem anyagilag nem támogatják a létavértesi gárdát. Az együttestől így a nyáron egy kivételével az összes labdarúgó távozott, a klub az interneten és egyéb fórumokon keresett új játékosokat. Bár éppen összejött egy csapatnyi labdarúgó, a gárda katasztrofálisan szerepelt, a Magyar Kupában a Csepeltől 11–0-s vereséget szenvedett, míg a bajnokságban a Felsőtárkánytól 8–0-ra, a Veresegyháztól 4–0-ra, a Jászberénytől pedig 9–0-ra kapott ki.
A játékosok most szabadon igazolhatóvá váltak, többen a Létavértes második csapatához kerülnek, amely tovább folytatja szereplését a Hajdú-Bihar megyei II. osztályban.

Az MLSZ Versenybizottsága péntek kora délután körlevélben erősítette meg: „A Létavértes SC ’97 csapatát a 2014–2015. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjából kizárja. A csapat elért eredményeit törli, és a (csapatot) a bajnokság utolsó helyére helyezi.”A határozat a szakosztály többi csapatát is érinti: az U21-es, az U17-es, az U15-ös és az U14-es csapat sem folytatja a II. osztályú bajnokság Észak-keleti csoportjában.

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?