2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Tudomány » Ha így tanítanák a magyar történelmet, minden diák imádná!

Ha így tanítanák a magyar történelmet, minden diák imádná!

Egy magyar csapat 3D-s animációs videókkal szeretné érthetővé és élménygazdaggá tenni a történelemtanulást.

Új kép (1)Segítségükkel minden diák odaképzelheti magát a Mohácsi csata közepébe, a Nemzeti Múzeum elé, vagy az 500 évvel ezelőtti Buda mindennapjaiba.

Íme egy előzetes:

Az ötlet egyetmisták fejéből pattant ki még 2012-ben

Egy polarizációs 3D technológián alapuló mozifilmet szerettek volna készíteni. A Budapesti Műszaki Egyetemen és a Vajdasági Szabadkai Főiskolán tanuló diákok először a Budai Vár történetét dolgozták fel, a Mátyás halála utáni életet képzelve maguk elé. Tények alapján dolgoztak történészek segítségével, de amiről nem volt információjuk, azt fantáziájuk segítségével színezték ki.

Idén készült el a teljes magyar történelem 1100 évét bemutató kisfilm, amit Budapesten a Mátyás templom melletti Szent Mihály kápolnában, illetve az Egri Várban is megnézhet mindenki, nemcsak magyarul, de más nyelveken is. Az ötletgazdák a kisfilmet egész estés mozivá szeretnék alakítani, megmutatva ezzel, mennyire érdekes is a magyar történelem, ha látványosan mutatják be.

Check Also

Gyémántból építenek elektromos vezetéket

Elektromos áramot vezető szövet készülhet a Stanford Egyetemen kifejlesztett gyémántvezetékekből. A kaliforniai kutatók által megépített …

A Jupiter nem is a Nap körül kering

Bár nagyrészt gázokból (hidrogénből és héliumból) áll a tömege két és félszer akkora, mint a …

Vélemény, hozzászólás?