2017, augusztus 21 - hétfő,
Home » Külföld » Felgyújtottak egy egész falut

Felgyújtottak egy egész falut

A Boko Haram iszlamista terrorszervezet fegyveresei megöltek legkevesebb húsz embert egy támadásban Nigéria északkeleti részén – közölték helyi források csütörtökre virradóra.

bokoA hadsereg hadművelete elől menekülő szélsőségesek szerdán tüzet nyitottak négy gépkocsira a Borno állambeli Jingalta falunál. A vérengzés után az iszlamisták kifosztották, majd felégették az egész falut, amely mintegy hetven kilométerre van Maiduguritól, a Boko Haram fellegvárának tartott Borno állam székvárosától.

Az iszlamista szervezet tavaly nagy területeket foglalt el Nigéria északkeleti részén, és bejelentette, hogy iszlám kalifátust hozott ott létre. A szervezet célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása. A Boko Haram 2009 óta legalább 20 ezer embert ölt meg, továbbá két és fél millió lakost űzött el otthonából főleg Nigéria északkeleti részén, de Csádban, Kamerunban és Nigerben is.

Nigériai katonák helyi önvédelmi csoportok és vadászok támogatásával kedden az ország északi részén végeztek a szervezet 150 szélsőségesével, és kimentettek 36 fogva tartott nőt és gyermeket.

Check Also

Üzent Merkel

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik …

Kanada: feltétel nélküli ingyenlóvé

Három éves kísérleti időszak következik a kanadai Ontario tartomány néhány körzetében. Ennyi ideig kapnak majd …

Vélemény, hozzászólás?