2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » Emlékedre

Emlékedre

Május 1-én ünnepelné 39. születésnapját Marc-Vivien Foé.

marc-vivien-foe-epalleA tehetséges kameruni labdarúgó pályafutása alatt számtalanszor csalt örömkönnyeket a szemünkben mikor a pályán sorozatos sikert aratott a csapatával. Bárhol játszott, legyen az a RC Lens, a West Ham United , az Olympique Lyonnais, a Manchester City vagy a kameruni labdarúgó-válogatott igyekezett mindig a legjobb formáját hozni, s ennek a küzdőszellemnek és biztos tudásnak köszönhetően hamar megismerte őt a világ.

Hírnévre leginkább Kamerun válogatottjában és a Manchester City-nél tett szert, ahol kis időn belül a csapat oszlopos tagja lett. A szurkolók és a körülötte lévő emberek elsősorban nem azért szerették meg a magas középpályást mert egész mérkőzés alatt káprázatos cseleket bemutatva, határozottan és eredményesen játszott, hanem azért, mert közvetlensége, kedvessége és hatalmas szíve mindenhol megmutatkozott.

Az a hatalmas szíve, amely 2003. június 28-án cserbenhagyta, s megszűnt dobogni… Nyáron lesz 11 éve hogy megrendezték a 2003-as konföderációs kupát, ahol Marc-Vivien Foé 17-es mezszámmal Kamerun színeiben lépett pályára Kolumbia ellen. Pius N’ Dielfi 9. percben lőtt góljával 1:0-ra nyert a zöld mezben játszó kameruni csapat, de futballsikerüket mégis egy szívszorító tragédia árnyékolta be… Mérkőzés közben a 73. percben Marc Vivien-Foé hirtelen összeesett. Az orvosi csapat azonnal a pályára sietett, de hiába tettek meg minden tőlük telhetőt nem tudták megmenteni a 28 éves labdarúgó életét. A szinte telt házas Lyon stadionjában lévő nézőközönség sírva búcsúztatta el a tehetséges középpályást, akinek az emlékét a mai napig örökké a szívükben őrzik, csakúgy mint a szintén válogatott játékos Thierry Henry, akinek góljával Franciaország nyerte meg a konföderációs kupasorozatot. De a gól nem az övé volt. Könnyekkel küszködve mutatott fel az égre, ahol a felhők közti hatalmas pályára Marc Vivien-Foé lépett fel.

Ha itt lennél boldogan, aktív játékosként ünnepelnéd 39. születésnapodat miközben a szurkolósereg számlálhatatlan tagjai köszöntenének fel. Te mégsem vagy itt… Így csak az egyre magasodó gyertyaláng fényébe néznek, ahol felelevenednek a Rólad szóló emlékek…

 

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?