2017, augusztus 21 - hétfő,
Home » Tech » Drónok dolgoznak emberek helyett

Drónok dolgoznak emberek helyett

30 képet készít egy másodperc alatt a drón, és így sokkal gyorsabban fel tudja mérni az árukészletet, mint egy ember – mondta a Walmart alelnöke, aki a részvényeseknek mutatta be az új dróntechnikát Betonville-ben, az USA kellős közepén.

WalmartA drón három színnel jelzi az árukészlet állapotát: a piros azt jelenti, hogy valami nagyon nincs rendben, a kék azt mutatja, hogy valamilyen áru kifogyóban van, a zöld pedig azt, hogy minden oké.

A hagyományos módszerrel egy hónapig is eltart az árukészlet felmérése a Walmart 190 óriási raktártelepén. A drónok ezt a vezetés reményei szerint egyetlen nap alatt megoldják! Mi lesz így a feleslegessé váló emberekkel? – kérdezték a világ legnagyobb kiskereskedelmi hálózatának alelnökét. Shekar Natarajan azt mondta, hogy nem lesznek tömeges elbocsátások a drónok miatt, mert az embereket majd átcsoportosítják.

A Walmart híres arról, hogy semmibe veszi a munkavállalók érdekképviseletét. Ezért a drónok megjelenése sok dolgozót kétségbe ejt. A Walmart alelnöke ugyanakkor megerősítette: szeretnék a drónokat az értékesítésbe is bevonni. Ez azt jelentené, hogy az interneten leadott rendelést a drónok házhoz szállítanák. A Google és az Amazon már beadott hasonló kérelmet az Amerikai Légügyi Ellenőrzéshez.

Check Also

Új face gombok… Láttad már?

Ugyan most sincs „Nem tetszik”, de öt új gomb már elérhető Magyarországon is. Sokáig vacakolt …

Vége a percdíjaknak, ingyen lehet telefonálni!

Az adatforgalommal járó szolgáltatások, mint a Skype és a Viber sok magyar család számára ismertek. …

Vélemény, hozzászólás?