2017, augusztus 21 - hétfő,
Home » Külföld » Betiltották a karácsonyt!

Betiltották a karácsonyt!

Nem lehet a karácsonyról tanítani és karácsonyozni az Isztambulban működő német gimnáziumban. A török oktatási hivatal ugyanis megtiltotta.

A tanároknak küldött email szerint semmilyen formában nem lehet feldolgozni a keresztény ünnepet, még énekelni sem lehet a Lisesi nevű isztambuli elitgimnáziumban.

Az iskolában 35, Németország által küldött és fizetett tanár dolgozik, a diákok azonban kizárólag törökök.

Megdöbbentek a németek

Berlin döbbenetét fejezte ki a lépés miatt. Az iskola működősének alapjául szolgáló német-török kulturális egyezményben szerepel: a felek azon fáradoznak, hogy kölcsönösen megismertethessék egymással saját országaik kulturális értékeit.

A patinás isztambuli német iskolát egy évszázada hozták létre és az intézmény finanszírozásához hozzájárul a német állam. Eddig minden decemberben közösen ünnepelték a karácsonyt a német és a török diákok.

Elnémították az iskola kórusát is

Az iskola kórusa a múlt héten nem énekelhetett karácsonyi dalokat az isztambuli német konzulátuson, majd a héten teljesen eltiltották a diákokat és a tanárokat az ünnepléstől – írta a Deutsche Welle.

Egy, a német DPA-hírügynökség által feltett kérdésre válaszolva az iskola vezetése megerősítette: a tanári kar tagjai még csak a karácsonnyal kapcsolatos témákat sem említhetik meg a diákoknak.

Check Also

Titokban férjhez ment a terroristához az FBI ügynök

Az FBI egyik fordítója 2014-ben titokban férjhez ment ahhoz a terroristához Szíriában, aki után nyomoznia …

Üzent Merkel

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik …

Vélemény, hozzászólás?