2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Tudomány » Az Emírség a Marsra megy

Az Emírség a Marsra megy

A Mars légkörét fogja vizsgálni az Egyesült Arab Emírségek 2020-ra tervezett Mars-missziója, amelynek a Remény nevet adták a szakemberek.

Mohammed bin Rasíd ál-Maktúm sejk, Dubaj uralkodója tavaly jelentette be az első arab űrmisszió tervét, a program részleteit szerdán egy zártkörű sajtótájékoztatón fedték fel az illetékesek.

A tervek szerint az űrszondát 2020 nyarán indítanák útnak, abban az évben, amikor Dubajban rendezik meg a világkiállítást. Az út 7-9 hónapos lesz, a szakemberek azt remélik, hogy az űrszonda legalább 2023-ig Mars körüli pályán lesz majd. Az illetékesek nem közölték, mekkora lesz a program költsége.

arab marsmisszióMintegy 75 mérnök – valamennyien az emírségek szakemberei – dolgozik a programon, de számukat megduplázzák 2020-ra. Ez egy nagyon fontos projekt számunkra a tekintetben, hogy milyen hatással lesz a tudományos, technológiai szektor fejlesztésre – hangoztatta Sarah Amiri, a program helyettes vezetője.

A Mars-misszió valóban egy remény az arab világ számára, azt az üzenet fogja küldeni ezen országoknak, hogy lehettek jobbak, gazdagíthatjátok hazátokat” – mondta Mohammed sejk, aki egyben az Egyesült Arab Emírségek alelnöke.

Check Also

A Jupiter nem is a Nap körül kering

Bár nagyrészt gázokból (hidrogénből és héliumból) áll a tömege két és félszer akkora, mint a …

Ritka kettős neutroncsillagot fedeztek fel

Az univerzum tanulmányozása során sokszor az anyagi források hiánya jelenti a legnagyobb problémát. Az űr …

Vélemény, hozzászólás?