2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » A szárnyaló MTK

A szárnyaló MTK

Izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzést láthatott a Hidegkúti-Stadionba kilátogatott közönség, mely 5500-as nézőszámmal igazán családias hangulatot teremtett.

FTC-MTKA csapatok így álltak pályára:

MTK Budapest:
Hegedűs-Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes Á.- Vass Á., Pölöskei Zs.-
Horváth Zs. (Vass P.), Kanta J. (Batik), Csiki (Eppel)-Torghelle.

Ferencváros:
Dibusz-Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig (Holman)- Gyömbér, Laczkó (U.
Diallo)- Somália, Leonardo, Jenner- Böde(Csukics)

Szurkolókkal zsúfolt lelátókkal és tavaszi napsütéssel kezdődött a szombati MTK Budapest-Ferencváros mérkőzés. Röviddel a kezdés után Kanta József végzett el egy szabadrúgást, melyet Pölöskei Zsolt tiszta erőből a kapu jobb felső sarkába lőtt. Dibusz hiába ugrott a labda felé már csak érinteni tudta, hárítani azonban nem, így a hazai csapat már rögtön a meccs elején 1:0-ra
vezetett.
Nem kellett sokat várni az ünneplésre a Fradi szurkolóknak sem. Miután Hegedüs Lajos az MTK kapusa egy lövés során kiütötte a labdát Somália rögtön lecsapott rá, és tíz méterről válaszként a 18. percben megadta az egyenlítő válaszgólt. 1:1. Ezek után mindkét csapat támadásokkal veszélyeztette hol Hegedűs, hol Dibusz Dénes kapuját, de az első 45 percben gól már nem született.

Az akciókkal teli játék mellett, azonban sok sportszerűtlenség is volt ami leginkább a második félidőben mutatkozott meg. Jenner első sárga lapját Kanta visszahúzásáért kapta még a 33. percben, aztán a nem éppen a sportszerű viselkedéséről és játékáról híres holland légióst még egy sárga lappal jutalmazta Andó-Szabó Sándor, miután a földön fekvő Dragan Vukmirba nagy erővel belebikázta a labdát. Egy ideig állt a mérkőzés, mert a játékos nem akarta elhagyni a pályát, amiből nagy fűcsomókat rúgott ki, majd több fegyelmeztetés során elindult kifelé. Egy gúnyos tapssal jutalmazta még a játékvezetőt, majd az őt csillapító másodedzőbe is keményen belekötött. Vajon ezt követően Thomas Doll elszánja végre magát hogy leüljön a játékosával szemben, és elmagyarázza neki hogy meddig van az a bizonyos határ amit nem kéne átlépni?

Az incidenst követően folytatódott a félbeszakított játék, mely a 61. percben ismét kék-fehér gólt hozott. Vass Patrik jobb oldalról magasan emelte be a labdát, amit Thorgelle az érkező Kantának fejelt, aki egyből a kapu jobb oldalába lőtte be a labdát, 2:1. Tegyük hozzá hogy ekkor az FTC védelme elég hiányos volt, mert az alapvonalon a korábban összefejelő Gyömbér Gábort és David Mateoszt kellett ápolni.

Az emberelőnyben lévő MTK egyre nagyobb erővel támadt, aminek meg is lett a gyümölcse. Most Kanta adott be Thorgelle Sándornak aki a léc alá küldte a labdát. 3:1-es állás után Csiki Norbertet hordágyon vitték le a pályáról, később megtudtuk hogy a bokája fordult ki, remélhetőleg nem tart sokáig a felépülése. Majd a korábban Böde helyére érkező Csukics küzdött csapatáért,aki 17 méterről lőtt kapura, de Hegedűs Lajos szebben védett volna ha megfogja a labdát, azonban a kipattanót ismét Somália lőtte a hálóba. Így valamelyest sikerült közelebb kerülniük az MTK-hoz, de hiába dolgoztak az egyenlítésért, az emberhátrányukat nem tudták pótolni.
A hazaiak jó játékához hozzátartozott a visszatérő légiósunk, Vass Ádám is, aki ismét megmutathatta futballtudását a közönségnek.

A találkozó 3:2-es győzelemmel zárult az MTK Budapest számára, ami azért valljuk be nagy meglepetést okozott dinamikus és labdabirtokló játékával.

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?