2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » F1 » A Mercedes W05 minden idők legjobb F1-es autója?

A Mercedes W05 minden idők legjobb F1-es autója?

Jenson Button és Daniel Ricciardo sem látott még ahhoz fogható dominanciát, mint amit a Mercedes AMG mutat idén. A McLaren versenyzője egészen addig megy, hogy kijelenti, a W05 Hybrid minden idők legjobb autója.

Mercedes W05A Williams 1992-ben dominált a sportban, a McLaren pedig 1988-ban alkotta meg az MP4/4-et, amivel tizenöt győzelmet arattak tizenhat futamból. Az utóbbi évek Red Bulljai szintén taroltak: tavaly Vettel kilenc versenyt nyert zsinórban az év végén az RB9-cel. Tehát nem a W05 az első autó, ami megkeseríti a mezőny életét, de egyes versenyzők szerint mégis a legdominánsabb.

“A minap épp zuhanyoztam, és elgondolkodtam – ez sokszor megesik velem, nagyon jár az agyam olyankor -, és arra jutottam: nem, semmi sem volt, ami ennyire dominált volna”- mondta Button a Skynak. “A McLaren 4/4 rendkívül jó autó volt, és igen, tizenhat futamból tizenötöt megnyertek, és nem akarok gonosz lenni a 80-as évekkel, de akkor nem volt ekkora versengés. Szóval figyelembe véve azt, ahogy ezek a srácok most dominálnak, szerintem ez a valaha volt legjobb autó a Forma-1-ben”- jegyezte meg a brit bajnok.

Ricciardo sem tud említeni olyan autót, ami ehhez fogható lenne. “Nem. A tavalyi Red Bullnál azt gondoltam, kizárt, hogy valaki ismét ennyire domináns legyen. De igen, ők megcsinálták”- mondta Ricciardo. “Ami az én emlékezetemet illeti, nem tudok felidézni ehhez fogható dominanciát.”

Check Also

Az első hivatalos kép Alonso balesete után

Fernando Alonso „életjelet” adott magáról és megtörte a csendet, amivel megnyugtatta a rajongóit. „Ebéd idő! …

Január végén érkezik a 2015-ös Ferrari

Maurizio Arrivabene tegnap elárulta, jövőre is csak internetes bemutatót fognak tartani, ahogy tették azt az …

Vélemény, hozzászólás?