2017, szeptember 23 - szombat,
Home » Sport » Foci » A legyőzhetetlen Pécsi MFC

A legyőzhetetlen Pécsi MFC

Elképesztő játékkal győzött tegnap a pécsiek csapata a Győri ETO ellen. Mindenkinek tátva maradt a szája aki otthon vagy akár a helyszínen figyelemmel kísérte ezt a mérkőzést, hiszen a  pécsiek talán még sosem játszottak ilyen bombaformában, ami nagyon meglepte a győrieket is, akik hazai pályán soha nem szenvedtek ilyen csúfos, passzív játékkal folytatott vereséget.

pécs-etoA szombat esti produkciókat látva már nem igazán bízhatunk abban hogy a Győri ETO ismét megszerzi a bajnoki címet, viszont ha Pécsi MFC ilyen magabiztos és gólokkal gazdag játékkal folytatja tovább az összecsapásokat, akkor könnyen a mezőny első felében maradhat.

A kérdés az, hogy a következő meccsek is ilyen eredményekkel fognak-e zárulni, vagy az ETO végre felébred és tovább küzd a bajnoki címért, míg a Lőrincz Emil vezette csapat ha tudja folytatni ezt a hajrát akkor könnyen meglephet ezzel a biztos pontszerzéssel pár stabil csapatot. A mérkőzés kezdete előtt sokan azt találgatták hogy milyen gólaránnyal fog nyerni a hazai csapat, de a 4. percben Pölöskey hatalmas góljának köszönhetően egyből a Pécs vette át a vezetést.
A vendégszektor örömteli hangja szüntette meg az ETO Park Stadionban eláradt döbbenetet. A győriek újra elkövették azt a hibájukat (a meccsen nem is utoljára) hogy nem figyeltek oda kellően a védelemre és a kapu előtti zárásra, ezt pedig 14 méterről is ki tudta használni a labdát kapó Pölöskey Péter.
Az előrehelyezett csatár pozíciójában játszó Pölöskey hamar a meccs kulcsembere lett, a 9. percben ő hozta helyzetbe társát, Szatmári Lórándot, aki nagy erővel a jobb felső sarokba juttatta a labdát. Szinte alig kezdődött el a mérkőzés, a fehér mezben játszó pécsiek már 2 góllal vezettek, míg a ETO eddig nem sokat produkált, inkább csak halmozta a hibáit védelemben és kapusi poszton is. Mintha hirtelen felébredtek volna a győriek, helyzeteket alakítottak ki, majd sikerült egyet Kalmár által értékesíteni.
A 22. percben Rudolf beemelését Varga Roland fejelte el a kimozduló kapus elől, a magasból érkező labdát pedig Kalmár Zsolt az üres kapuba fejelte. A tehetséges játékos nem csak a Győri ETO csapatában vált alapemberré, hiszen az U19-es válogatottban is rendkívül sikeresen futballozik és bravúros gólokat lő, és Pintér Attila szövetségi kapitány meghívója által most már a felnőtt válogatottnak is a tagja lett, persze ehhez kellett az a kiemelkedő tehetség amiket a mérkőzéseken nyújt.
Így tehát egy kicsit örülhetett Horváth Ferenc és a társak is, akik új erőt kapva folytathatták a számukra eddig nem túl rózsásan alakult meccset. De a nagy igyekezetben Kamber a 45. percben felbuktatta Wittrédit, ami miatt a PMFC szabadrúgást kapott. Mohl Dávid állt a labda mögé, ami a lécen megpattanva már nem veszélyeztette Kamenár kapuját.

A második félidőt követően az 50. percben szintén a hazai szektor örülhetett. Szokásosan Völgyi állt a labdával szögletrúgáshoz amit gyönyörűen, ívesen lőtt be és a pécsi védők gyűrűjéből felugró Rafe Wolfe végül befejelte a kapu jobb oldalába. A Wolfra ugráló csapattársak boldogságának két perccel később Koller vetett véget, aki simán a kapu közepébe lőtt mert Kamenár idő előtt kivetődött a kapujából. Így az állás 2:3-ra növekedett.
Ezek után még jobban bebizonyosodott hogy a szlovák légiós nincsen a szokásos formájában, mert a védőkön kívül ő volt a csapat leggyengébb teljesítményt nyújtó tagja. A 64. percben ismét a pécsieké volt a gólöröm, Kalmár Zsolt egykori
csapattársa, Kővári Róbert révén már 2:4-re vezetett a Pécsi MFC. Úgy tűnt ennél már nem lehet rosszabb az ETO-nak, Horváth Ferenc taktikája még a három középpályás beállításával sem vált teljessé, hiszen épphogy döntetlenre hozták az állást, máris a nyakukba zúdult a többi gól. csakúgy mint a a labda akit Koller lőtt be a 87. percben.

A 19. forduló Győri ETO-Pécsi MFC mérkőzése 2:5-ös végeredménnyel ért véget.

A ETO hazai pályán megszégyenítő vereséget szenvedett, és ennek mindenképpen következményei lesznek. Horváth Ferenc adott interjújából kiderült hogy Kamenárnak küzdenie kell azért hogy a következő meccsen a kapuban védhessen, és ne váltsa le őt a másik kapus, Nagy Gergely. Valamint a védői sorban is nagy változtatás lesz, mert több meccsen nem szeretnének kikapni,pláne nem ennyi góllal. A pécsi csapat viszont örülhet ennek a bravúros győzelemnek, mellyel nagy meglepetést okozott a 6. helyre felkerülve a hazai és a többi csapatnak is egyaránt.

Reméljük hogy ezt a támadó taktikát minden pályán ilyen sikeresen tudják majd alkalmazni mint Győrben, s ezáltal sok ilyen izgalmas meccsben lehet részünk mint a tegnapiban.

Check Also

Pécsi siker a Bozsik Stadionban

Mondhatni, hiába nézte meg kedvenc csapatát pár száz kispesti szurkoló, akik szinte az egész mérkőzésen …

Magyarország új labdarúgó válogatott kerete

Magyarország szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szeptember 26-án kihirdette a válogatott keretét. A meghívót kapó játékosokra …

Vélemény, hozzászólás?