2017, augusztus 21 - hétfő,
Home » Életmód » A határon túli közösségek is ünnepelnek

A határon túli közösségek is ünnepelnek

Számos országban tartanak megemlékezéseket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a magyar közösségek.

Romániában, Nagyszalontán Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke részvételével tartanak megemlékezést. Székelyudvarhelyen kiállításmegnyitóval, fáklyás felvonulással és zenés díszmenettel emlékeznek. A vajdasági Szabadkán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett központi ünnepségen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetsége (VMSZ) elnöke tart ünnepi beszédet.

A pozsonyi magyarok központi megemlékezését megelőzően a magyar nagykövetségen a nemzeti ünnep alkalmából odaítélt állami kitüntetéseket adnak át.

Kárpátalján Beregszászon, valamint Munkácson és Ungváron is tartanak megemlékezéseket.
A vancouveri Magyar Házban Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára mond ünnepi beszédet.
Rómában és Zágrábban koszorúzással, Varsóban ünnepi koncerttel idézik fel 1948-49 emlékét.

Idén közel 50 ezer kokárdát osztott ki a Jobbik Ifjúsági Tagozat az ország több száz pontján. Akciójukkal felhívták a figyelmet az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére, erősítették az emberek közötti összetartozást.

Check Also

A pozsonyi sortűz áldozataira emlékeztek

A csehszlovák légió katonái által 1919-ben békés tüntetőkre leadott sortűz áldozataira emlékeztek felvidéki magyarok vasárnap, …

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

A gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására – mondta az emberi erőforrások …

Vélemény, hozzászólás?